DNA Suceava cere închisoare cu EXECUTARE pentru primar și mâna lui dreaptă, avocații apărării au aplicat LOVITURA finală

Procesul ”Uvertura Mall” a ajuns la final. Astăzi, 21 martie 2019, a fost încheiată oficial cercetarea judecătorească, iar toate părțile implicate și-au prezentat concluziile finale. A fost probabil unul dintre cele mai importante termene din procesul început în urmă cu mai bine de un an.

 

Primul a luat cuvântul procurorul desemnat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava pentru acest proces, în care au fost judecați Cătălin Flutur, Adriana Zăiceanu, Ioan Apostu, Cezar Puiu și Mihaela Gontineac.

 

Reprezentantul Ministerului Public și-a susținut rechizitoriul pe baza căruia s-a făcut trimiterea în judecată, motivând că au fost încălcate mai multe acte normative în cazul contractului de concesiune pentru terenul de sub mall, precum și actelor adiționale anterioare. Iar redevența ar fi fost modificată contrar legii.

 

„Din punctul nostru de vedere, chiar dacă aceste contracte au fost verificate de Curtea de Conturi și de Instituția Prefectului, fără a face o apreciere calitativă a acestor instituții, aceste acte nu conferă legalitate”,

Procuror DNA din ședință.

 

Iar Primăria și societatea Moldova Universal nu ar fi putut modifica redevența stabilită în caietul de sarcini și oferta financiară.

 

„Apreciem că infracțiunile găsite în sarcina inculpaților există”, a concluzionat procurorul.

 

Drept urmare, reprezentantul DNA Suceava a solicitat aplicarea pedepsei de închisoare cu executare pentru primarul Cătălin Flutur și Adriana Zăiceanu, de maximum 5 ani de zile. Pentru ceilalți inculpați din dosar s-a solicitat închisoare cu suspendare spre minimul prevăzut de Codul Penal.

 

Următorii vorbitori în fața instanței au fost avocații apărării, Vasile Tudor pentru primarul Cătălin Flutur și Cristian Popovici pentru ceilalți. Ambii avocați au solicitat în fața instanței achitarea tuturor persoanelor din dosar.

 

În depozițiile ambilor, bine documentate și cu numeroase acte normative indicate, s-a pus accent pe probatoriul celor de la DNA Suceava, care ar fi fost făcut în baza unei legi care era abrogată din iunie 2006, cu trei luni înainte de semnarea contractului de concesiune. De asemenea, s-a vorbit despre „gafe monumentale” ale procurorilor din rechizitoriul întocmit și în baza căruia s-a făcut trimiterea în judecată, prin articole de lege enumerate „obsesiv și alandala chiar”, dar și cu numeroase contradicții în ceea ce privește presupusele fapte săvârșite de funcționarii Primăriei.

 

Instanța a încheiat oficial ședința și a stabilit pronunțarea sentinței pentru data de 4 aprilie 2019.

 

Revenim cu mai multe informații de la termenul de astăzi, pe parcursul următoarelor ore. Rămâneți pe Botoșăneanul pentru mai multe articole privitoare la procesul Uvertura Mall și concluziile finale ale părților implicate.

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

 

download from google play download from apple store