La întâlnirea pe care a avut-o joi la amiază cu prefectul, directorul SC Nova Apaserv SA i-a explicat lui Dan Şlincu faptul că a fost pus în faţa faptului împlinit, fiind informat de efectuarea amplelor intervenţii de la barajul Bucecea abia în ziua demarării acestora.
Albert Tănasă l-a informat că s-a revoltat faţă de decizia intempestivă a Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Siret, că a reproşat conducerii de acolo întârzierea cu care a fost anunţat, că nu i s-a transmis câte pompe vor funcţiona şi în ce regim se va primi apa brută.
A vrut să ia legătura cu directorul ABA Siret, însă nu a reuşit. Motivul? Respectivul şef se odihneşte.
„Dl director Emil Vamanu de la Apele Române Bacău este în concediu, aşa mi s-a spus. Eu am discutat luni, după ce am primit această adresă, cu dl Talpan, care este director adjunct, director investițional cu grad de director adjunct. Dlui și-a cerut efectiv scuze că nu am primit suplimentar alte documente şi mi-a spus că dl Prodan va depune toate diligenţele să primim şi hârtii”,
Albert Tănasă, director general SC Nova Apaserv SA.
De altfel, la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) convocată joi seară de prefect, din partea ABA Siret nu a participat directorul Emil Vamanu (foto jos), ci inginerul Mihai Talpău, unul dintre adjuncți.
Nu este deocamdată clar dacă Emil Vamanu era deja plecat în concediu când s-a trimis către SC Nova Apaserv SA adresa prin care se anunța demararea lucrărilor după ce acestea de fapt începuseră. Numele acestuia apare ca prin semnatar al documentului, însă are o bară în față, ceea ce ar putea semnifica faptul că a iscălit altcineva în locul său.
Reporterul Botoşăneanul s-a deplasat joi la sediul Sistemului de Gospodărire a Apelor Judeţean (SGAJ). Directorul Mihai Aroşoaie nu era la birou, însă o colegă a comunicat că această instituţie, chiar dacă ţine tot de „Apele Române”, nu este implicată în lucrările de la Bucecea fiindcă SGAJ Botoşani se subordonează ABA Bârlad şi nu ABA Siret.
În noaptea de joi spre vineri s-au pus în funcțiune încă două motopompe pe Siret, numărul celor funcționale ajungând astfel la patru, reușindu-se astfel furnizarea unui debit la aproximativ 80% din normal, ceea ce a permis reluarea alimentării cu apă a Botoșanilor. Emoții există însă în continuare fiindcă respectivele motopompe ar putea ceda, lucru care ne-ar readuce în situația de ieri pentru că soluția este deocamdată una de avarie, lacul de acumularea de la Bucecea fiind tot gol.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL