Deputatul Şoptică solicită urgentarea procedurilor de adopţie: Este de interes național extraordinar

O familie din România care își dorește să înfieze un copil este nevoită să aștepte uneori și ani de zile și nu din cauză că orfani nu ar fi în centrele statului, ci pentru că trebuie să ducă o adevărată luptă birocratică până la finalizarea acestui demers.

 

În anumite cazuri, unele documente solicitate la dosarul de adopție ajung să nu mai fie valabile din cauza procedurilor îngreunate pentru adopție, iar viitorii părinți sunt nevoiți să reia practic activitatea de strângere a actelor. Au fost și cazuri în care au renunțat.

În atare condiții, liberalii susțin că doresc modificarea legii adopțiilor pentru a se facilita această inserție a copiilor abandonați în familii noi.

”Vreau să vă spun că este de interes național extraordinar această lege pentru că, așa cum știm cu toții, peste 60.000 de copii din acest moment sunt instituționalizați în România, dintre care doar 3.800 sunt adoptabili”,

Costel Șoptică, deputat PNL.

 

În timp ce numărul copiilor care trăiesc în centrele statului se menține crescut, ”norocoșii” care ajung să fie efectiv adoptați sunt extrem de puțini.

”Din păcate, în anul trecut care s-a încheiat s-au reușit doar 562 de adopții naționale și 11 adopții internaționale. Eu nu vreau să intru în detalii privitoare la această lege, dar ar trebui făcute demersuri astfel încât adopțiile să se desfășoare mult mai repede și astfel încât incluziunea socială să fie mult, mult mai bună și în România”,


Costel Șoptică, deputat PNL.

 

La Botoșani, în decursul anului 2015 s-a reușit perfectarea actelor doar în cazul a șase copii abandonați. (G.E.)

 

CITEŞTE ŞI:

Botoșani în topul județelor cu cele mai puține adopții!