Deposedat și arestat la domiciliu, Poliția Botoșani l-a lăsat și fără arme pe fostul șef din Consiliul Județean

Pus în arest la domiciliu de către magistrați după ce a fost declarat suspect într-un dosar de dare de mită.

 

Judele vine la Botoșani să predea armele

 

Fostul administrator al Consiliului Județean Botoșani este cercetat alături de Dumitru Buzatu, președinte al CJ Vaslui.

 

Expertul Radu Judele rămâne și fără armele pe care le deține. Și asta după ce magistrații Tribunalului Vaslui au admis cererea IPJ Botoșani, acolo unde Judele are una din locuințe, scrie Vremea Nouă. De asemenea, Judele a cerut magistraților voie să ia legătura cu una dintre angajatele lui dar, ca și până acum, cererea sa a fost respinsă.

 

Expertul Radu Judele rămâne și fără arme după ce magistrații Tribunalului Valsui au admis cererea IPJ Botoșani prin care se cerea predarea acestora către un armurier autorizat.

 

«Admite cererea I.P.J. Botoșani, Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase. Permite inculpatului Judele Radu să părăsească imobilul din municipiul Iași, în ziua de 7 decembrie 2023, pentru a se deplasa în municipiul Botoșani în vederea depunerii la un armurier autorizat a armelor pe care le deține la locuința sa din Botoșani. Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare”,

se arată în decizia Tribunalului Vaslui.

 

De asemenea, Judele a cerut voie magistraților să stea de vorbă cu una dintre angajatele lui, martoră în dosar, cerere făcută a treia oară. Ca și până acum, judecătorii au respins, ca nefondată, cererea expertului.

 

Cum încearcă să se justifice Radu Judele

 

Radu Judele este cel care a ajuns inculpat, alături de Buzatu, pentru o expertiză cu cântec. Ca și până acum, apărătorul expertului Radu Judele a susținut că toată vinovăția clientului său reiese doar din declarațiile date de către Emil Savin în fața procurorilor. Mai mult, acesta susține că și primul expert, cel despre care s-a spus că s-a retras brusc și a fost înlocuit cu Judele, ar fi susținut că lucrările la Drumul Strategic erau neconforme.

 

Ceea ce uită să spună, în schimb, apărătorul este faptul că doar prima expertiză, condamnată de Consiliul Județean, a fost nefavorabilă. În schimb, cea de-a doua, plătită de Savin, a ieșit conformă. Toate acestea au dat aripi inculpatului Radu Judele, astfel că acesta a venit, de două ori până acum, cu cereri în fața instanței pentru a cere să i se permită să ia legătura cu câțiva dintre angajații săi, martori în dosar.

 

Magistrații Tribunalului Vaslui au luat act de cererea formulată, dar au respins-o. În plus, l-au obligat pe expert să plătească 350 de lei, cheltuieli de judecată.