”Cozonacul se face cu mac și nucă. Macul se fierbe în lapte cu zahăr și se strecoară și se pune separat. Nuca se dă prin mașina de tocat. Coca de cozonac este aceeași numai că se face cu produse bio. Mă refer la ouăle din cuibar, laptele era de vacă, nu cumpărat. Compoziția pentru cozonacul făcut în Bucovina sau oriunde în altă parte este aceeași. Diferă umplutura și dacă pui multă cremă, când spun multă cremă mă refer la nucă, mac, stafide, rahat. Când eram mici voiam cozonacul pufos, bine crescut, cozonacii erau copți în cuptorul afară cu lemne. Pasca era tot din produse bio, brânza era de vaci. Acum bunica nu mai are vaci, dar trăiește, are 90 de ani, și tot gătește. Își gătește singură cozonacul, pasca, face ouă roșii.”
Liliana Mincă, președintă ALDE Botoșani și vicepreședintă ANPC