De Dragobete niște elevi au împletit iubirea în mărțișoare – GALERIE FOTO

Sărbătoarea de Dragobete a fost celebrată de niște elevi botoșăneni într-un mod inedit.

 

Bucuria de a duce tradiţia mai departe a fost manifestată de Dragobete, de către elevii claselor a II-a C Step by Step şi a IV-a A de la Şcoala Gimnazială Nr. 12 Botoşani la Muzeul de Etnografie, se arată într-un comunicat de presă venit pe adresa redacției. Coordonaţi de Gabi Nechifor, Iulia Călugăreanu şi Dana Nemţoiu şi îndrumaţi de echipa muzeului. elevii au împletit iubirea pentru cei dragi în fire de mărţişoare. Culorile şi emoția primăverii, împreună cu zâmbetele şi inocența copiilor au prins viaţă în minunatele fire şi simboluri confecţionate de micii dragobeţi.                

 

Organizatorii și-au propus să determine copiii să înțeleagă simbolistica tradiţiilor specific româneşti, dar și să deprindă tehnici de realizare a mărțișoarelor, executate într-un mod cât mai apropiat de felul în care le confecționau bunicii noștri.        

 

De la directorul Laura Tocariu copiii au aflat că la origine firul de mărțișor era negru și alb,apoi  a devenit roșu și alb, că scopul purtării lui este să-ţi apropii soarele, purtându-i cu tine chipul. Printr-asta te faci prieten cu soarele, ţi-l faci binevoitor să-ţi dea ce-i stă în putere, mai întâi frumuseţe ca a lui, apoi veselie şi sănătate, cinste, iubire şi curăţie de suflet...                

 

Ajutați apoi de echipa muzeului, de părinți și de cadrele didactice, copiii au confecționat mărțișoare de care au fost foarte mândri.Acțiunea  a contribuit în mare măsură la dezvoltarea simțului estetic al copiilor și la păstrarea tradițiilor nealterate. Oricare ar fi varianta aleasă, mărțișorul este un simbol al căldurii, al iubirii și al bunătății.