De ce cuptoarele transportoare rămân cea mai bună alegere în ceea ce privește domeniul pizzeriilor?

(P) Un producător de pizza profesionist nu se va mulțumi cu nimic mai puțin decât cel mai bun cuptor din comerț. Când îți dorești să servești cea mai gustoasă pizza, o mare parte a procesului gastronomic se bazează pe un cuptor de ultimă generație care să atingă temperaturi suficient de ridicate și să răspundă nevoilor unității tale.

 

Pentru a oferi clienților atât consecvență, cât și viteză, majoritatea lanțurilor mari de producători de pizza folosesc cuptoare transportoare, atât pentru prepararea pizzei, cât și a altor articole din meniu. Aceste cuptoare sunt cunoscute pentru utilizarea tehnologiei de împingere, astfel încât felul de mâncare dorit să fie gata în cel mai scurt timp.

 

Pe lângă ventilatoarele de mare viteză, cuptoarele consumă extrem de multă energie, motiv pentru care, dacă nu este captată corespunzător, această căldură poate avea un impact negativ asupra sănătății, siguranței și confortului membrilor echipei din bucătărie. Alegerea unei hote profesionale poate atenua acest impact negativ și poate economisi o mare parte din bugetul alocat costurilor aferente.

 

În foarte multe cazuri, proprietarii unor astfel de afaceri aleg să nu investească foarte mult în hota de evacuare a cuptorului, achiziționând o hotă standard, aceste hote fiind de obicei mai ieftine, flexibile, reușind să capteze căldura și grăsimea de la diverse aparate de gătit. Deși acestea pot funcționa, este posibil să nu fie cea mai bună soluție pentru cuptoarele transportoare.

 

S-a dovedit că hotele funcționează cel mai bine atunci când sunt cât mai aproape de sursa de căldură. Adesea, aceste hote sunt subdimensionate și căldura scapă, rezultatul constând într-o bucătărie fierbinte, iar plăcile din tavan vor suferi și ele anumite decolorări.

 

Cuptoarele transportoare au fost îmbunătățite considerabil de-a lungul anilor pentru a oferi performanțe la cel mai înalt nivel, motiv pentru care, este de la sine înțeles de ce rămân cea mai la îndemână alegere în rândul afacerilor de acest fel. Mai mult, din cauza acestor considerente, angajații pot pregăti un număr cât mai mare de preparate cu o supraveghere minimă.

 

Transportoarele sunt, de asemenea, perfecte când vine vorba de o reîncălzire rapidă a unui fel de mâncare înainte de a fi trimis pentru livrare sau servire în cadrul restaurantului. Cuptoarele cu transportoare asigură o coacere rapidă, facilitând procesul de gătit personalizat și folosind o tehnologie inteligentă care poate monitoriza operațiunile, dar și diagnostica problemele.

 

O altă variantă destul de aleasă în rândul pizzeriilor, este cuptorul cu punte. Aceste cuptoare au o punte interioară din metal, piatră, cărămidă sau plăci ceramice. Odată ce pizza, caserolele și puiul negătite sunt plasate, cuptorul transferă căldură alimentelor de sus și de jos, permițând cuptorului să încălzească crusta și ingredientele în mod uniform. Cuptoarele cu punte sunt excelente pentru operatorii care produc pizza gourmet și pot fi folosite chiar și în locul cuptoarelor cu convecție din brutării pentru a face pâine și alte produse de patiserie.

 

Din cauza procesului îndelungat de recuperare, cuptoarele cu punte uneori nu pot ține pasul cu cerințele orelor de vârf. Acest echipament este mai complicat și necesită mai multă muncă și mai multă atenție decât cuptoarele transportoare, precum și un bucătar mai experimentat.

 

Spre deosebire de un cuptor cu transportor, bucătarul decide când să scoată alimentele, astfel încât să poată fi gătite conform specificațiilor lor. Unele cuptoare pe punte sunt chiar configurate cu mai multe punți, astfel încât personalul din bucătărie poate găti mai multe tipuri diferite de alimente cu aceeași unitate.

 

Prin urmare, deși poți opta pentru un cuptor pentru pizza cu punte, dacă vrei să ai parte de cea mai bună pizza în cel mai scurt timp, cea mai indicată  alegere este cuptorul transportor.

 

Alegerea cuptorului transportor adecvat pentru a livra rapid pizza caldă și gustoasă este o decizie importantă, care trebuie analizată din toate punctele de vedere. Acordarea timpului pentru a-l asocia cu o hotă eficientă va oferi un mediu climatic mult mai eficient pentru echipa ta de lucru din bucătărie și va genera economii de energie pentru următorii ani.