De ce avantaje te bucuri când locuiești la țară sau la periferie

A locui în marile orașe ale țării nu mai este, de ceva timp, singura opțiune pe care o iau în considerare oamenii de toate vârstele. O mare parte dintre tineri aleg să-i crească pe cei mici departe de zarva și poluarea orașului, iar cei care intră la pensie optează pentru o viață mai liniștită la sat. Indiferent că îți dorești să te muți la țară sau la periferie, mai aproape de oraș, te poți bucura de o serie de beneficii care au nevoie doar de o infrastructură bine pusă la punct. 

 

Iată care sunt avantajele ce merită atenție:

 

Nivel scăzut de stres

 

Ritmul pe repede înainte impus de viața la oraș nu se potrivește tuturor. Din acest motiv, o mare parte dintre oameni se confruntă cu probleme de sănătate cauzate de stres sau de stilul de viață haotic. Trafic, gălăgie și temperaturi foarte ridicate pe timpul verii – acestea sunt doar câteva dintre aspectele negative cu care te confrunți atunci când locuiești într-un oraș mare. De asemenea, faptul că orașele sunt în continuă dezvoltare duce la o sufocare a spațiilor verzi, în detrimentul clădirilor mari de birouri sau a celor rezidențiale.

 

Viața la țară sau la periferie te poate scuti de aceste probleme de zi cu zi, în special dacă ai mașină sau dacă orașul în care lucrezi are un sistem de transport în comun bine organizat. Dacă ți-e teamă de lipsurile pe care le ai la țară sau în afara orașului, soluțiile există. O centrala de gaz te va ajuta să te racordezi la sistemul de distribuție a gazelor naturale din zona ta. În acest fel te vei bucura de toate utilitățile pe care le ai în oraș, dar într-un mediu benefic sănătății tale. De asemenea, o centrală îți oferă beneficiul de a nu mai depinde de sistemul public de gaze naturale din oraș și te vei bucura de mai mult confort la acest capitol.

 

Mai puțină poluare

 

În ultimii ani, poluarea a devenit o problemă la nivel global, care afectează viața oamenilor și a întregului mediu înconjurător. În special în orașele mari, calitatea aerului scade considerabil în fiecare an, iar motivele principale sunt, în continuare, traficul, arderile de deșeuri și fabricile care își desfășoară activitatea în zonă. Poluarea își lasă amprenta asupra oamenilor prin afecțiuni precum alergiile, migrenele, probleme ale pielii sau ale aparatului respirator. Alături de stres, acestea pot afecta starea de sănătate fizică și psihică pe termen lung.

 

La țară, o mare parte dintre tinerii cu joburi care pot fi gestionate remote aleg chiar să-și întemeieze o familie și să renunțe la ritmul alert din oraș. Chiar dacă nu simt încă repercusiunile poluării sau ale stresului, aceștia își doresc un început de viață diferit pentru copiii lor. Poți să te muți într-o zonă cu multă verdeață, la marginea pădurilor sau a unor parcuri de dimensiuni mai mari și să profiți de aerul curat la care ai acces 24/7.

 

Trai economic și sustenabil

 

În momentul actual, chiriile și prețurile proprietăților sunt în continuă creștere și tot mai puțini oameni își permit să achiziționeze un apartament sau o casă în oraș. În funcție de planurile de viitor ale fiecărei persoane, se pune problema locuitului. La țară sau la periferie, ai avantajul de a construi o casă prietenoasă cu mediul, sau, pur și simplu, să nu mai depinzi de sistemele de energie electrică sau gaze ale orașului. Poți opta pentru panouri solare, pentru achiziționarea cărora și statul îți oferă subvenții substanțiale.

 

De asemenea, faptul că poți crește animale, legume și fructe în curtea ta îți oferă acces la alimente bio pe tot parcursul anului. De asemenea, poți transforma pasiunea de a crește animale și plante într-o afacere, odată ce investești bani și timp în aceste activități. În acest fel ai la dispoziție o serie de beneficii pentru sănătatea ta și a familiei tale, în timp ce reușești și să economisești.

 

Dacă iei în considerare mutarea la țară sau în afara orașului, analizează-ți așteptările, nevoile și posibilitățile. Te poți bucura de o viață mai echilibrată din toate punctele de vedere, dar trebuie să fii pregătit pentru o astfel de schimbare.

 

Sursă foto: pexels.com