Dascălii ajutați cu 150 de euro în campania de la prezidențiale, Huncă neagă că-s pomeni electorale

Toate cadrele didactice de la Botoșani și nu numai care au beneficiat de suma de 700 de lei pentru dezvoltare profesională, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, se află în plin proces de completare al unor formulare prin care să arate modul în care ar urma sau s-au perfecționat.

 

Situația este centralizată de Inspectoratul Școlar Județean iar mai apoi transmisă la Ministerul Educației Naționale (MEN).
Până pe data de 12 ianuarie la nivelul tuturor unităților de învățământ s-au completat formulare de grupuri țintă dar și planurile de dezvoltare profesională la nivelul unității. Nu este o noutate acest lucru. În această perioadă 12 – 30 ianuarie unitățile de învățământ vor transmite la IȘJ aceste situații urmând ca IȘJ să centralizeze și să le trimită la minister”, a declarat Mihaela Huncă, inspector școlar general.
Șefa educației botoșănene a mai spus că va exista o monitorizare a cadrelor didactice la nivel de unitate și de Inspectorat Școlar. Nu a precizat în ce va consta această monitorizare. Și mai mult, Mihaela Huncă a ținut să combată orice idee prin care să se inducă ideea că acești bani, acordați în preajma alegerilor prezidențiale, ar putea fi considerați a fi pomeni electorale.
”S-a indus într-o anumită perioadă ideea că acești bani au fost trimiși ca pomeni electorale, lucru care se știa de la început, că sunt pentru dezvoltarea profesională, este o întreagă listă de activități începând de la studiu individual, dezbateri de grup, sesiuni metodico-științifice, comunicări, simpozioane, elaborarea și prezentarea de referate, recenzii, activități practice cu rol demonstrativ, vizite de studiu, stagii de informare, cursuri” a adăugat Mihaela Huncă.
Ea a arătat astfel că există o gamă diversificată de activități prin care dascălii se pot perfecționa.
(G.E.)
CITEȘTE:
 CIRCUL celor 150 de euro pentru profesori continuă: nu e nevoie de chitanțe pentru banii cheltuiți