Curg banii către firma de pază: Directorul de la „Apă”, EXPLICAȚII în ședință cu dezastrul din companie – VIDEO

În cadrul ședinței ordinare de astăzi, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, i-a dat cuvântul directorului companiei de apă, Liviu Ștefan, pentru a prezenta un raport cu privire la incidentele care au avut loc de la începutul anului 2023.  

 

Chemat la raport în fața consilierilor

 

Reamintim că Nova ApaServ a rămas fără pază, directorul adjunct a demisionat și stația de epurare din cartierul Bucovina a ars într-un incendiu ținut ascuns de reprezentanții operatorului de apă.

 

Liviu Ștefan a arătat că principalele probleme din cadrul companiei au apărut în urma creșterii facturilor la energie electrică. Nova ApaServ nu a beneficiat de preț plafonat în lunile septembrie – decembrie 2022.

 

„De la 1 ianuarie 2023 s-a revenit la plafonare, dar în continuare avem o problemă în a asigura plata facturilor la actualul furnizor”

Liviu Ștefan, director general SC Nova ApaServ SA.

 

Cu privire la incendiul de la stația de epurare din Bucovina, directorul general a recunoscut că într-adevăr au fost niște probleme de comunicare. Însă, în opinia acestuia, angajații au reușit totuși să pună stația „imediat” în funcțiune.

 

 

Au ajuns la o înțelegere

 

În continuare, Liviu Ștefan a declarat că s-a încheiat un acord cu firma de pază pentru plata sumei restante.

 

„Este un acord încheiat care prevede eșalonarea datorilor până la 1 aprilie. Vorbim de o datorie de 810.000 lei. De la momentul declanșării conflictului cu acea firmă, hai să-i zicem incidentului, am plătit încă 700.000 de lei. Cu alte cuvinte în acordul semnat ne angajăm ca până la 1 martie să plătim integral soldul și sunt niște prevederi în care mai putem discuta, în cazul unor probleme pe care le-am putea avea, de o extindere până în aprilie”,

Liviu Ștefan, director general SC Nova ApaServ SA.

 

Paza este obligatorie întrucât compania deține obiective de interes public, a mai spus directorul de la „Apă”, moment în care a fost rumoare în sala de ședințe.

 

Șeful operatorului de apă a recunoscut că se intervine cu dificultate la avarii dar și la problemele apărute pe partea de canalizare întrucât utilajele sunt vechi, iar oamenii sunt puțini.

 

În municipiul Botoșani la intervenții pe partea de „apă” sunt 13 salariați, iar la „canalizare” 14.  

 

Spor pentru unii angajați

 

În continuare, oamenii nu ar fi atrași de aceste posturi. Ca atare, se încearcă stimularea acestei categorii de personal.

 

„Am încheiat un acord cu sindicatul pentru acordarea unui spor de intervenție pentru salariații care lucrează pe partea de intervenții. A intrat în vigoare cu 1 ianuarie 2023”,

Liviu Ștefan, director general SC Nova ApaServ SA.

 

 

Discursul integral poate fi urmărit în video de mai jos.