Cum să alegi boilerul potrivit pentru casa ta

(P) Într-o lume modernă, nu există case fără boiler. De altfel, în zilele noastre, apa caldă nu e un moft, ci o necesitate, de acolo și nevoia de a avea un boiler performant în casă. Fie că deja te-ai confruntat cu situația de a alege boilerul potrivit pentru locuința ta, fie că urmează să faci acest pas, trebuie să iei în considerare mai multe aspecte.

 

Iată la ce trebuie să fii atent atunci când achiziționezi un asemenea aparat:

 

Prețul să fie conform bugetului tău


Este normal să îți dorești tot ce e mai bun pentru tine și familia ta, însă bugetul adesea ne impune niște limite. Nu poți să cumperi mai scump decât îți permiți, așadar calculează-ți o sumă maximă de care poți dispune pentru achiziționarea unui boiler și descoperă boilerele de la Shop-einstal, care cuprinde o gamă diversă pentru nevoile tuturor, adaptabile la bugetul tău.

 

Dimensiunea boilerului


Atunci când urmează să achiziționezi boilerul potrivit trebuie să ai în vedere volumul de apă care urmează să fie consumat simultan, și numărul locurilor de consum (bucătărie, o baie sau mai multe), dar și numărul de persoane care locuiesc împreună cu tine. Astfel poți calcula estimativ volumul de apă necesar într-o zi.

Un boiler de 50 de litri este suficient pentru o bucătărie, însă pentru o familie de 3 membri, e nevoie de un boiler cu o capacitate minimă de 80 de litri. Pentru un calcul estimativ, aproximează un consum de 50 de litri / persoană.

 

Combustibilul utilizat și clasa energetică


În funcție de combustibilul utilizat putem determina și viitoarele costuri generate de boiler. Astfel există mai multe tipuri de boiler: electrice, termoelectrice. Acesta din urmă funcționează atât pe curent electric, cât și printr-un agent termic (gaz sau lemn).

 

Clasa energetică permite un calcul estimativ al consumului lunar de resurse pentru obținerea apei menajere. În funcție de consum, boilerele se încadrează clase energetice de A (cel mai mic consum) până la D (cel mai mare consum). Clasa energetică A menține apa la temperatură constantă mai mult timp, garantând un consum redus.

 

În cazul boilerului electric, consumul este calculat înmulțind puterea electrică a acestuia cu timpul de utilizare. De exemplu, un boiler de 2W va consuma în două ore 2W x 2= 4W, presupunând, desigur, că boilerul nu funcționează 24 ore.

 

Funcțiile suplimentare ale boilerului


Dacă ești o persoană hi-tech, în mod sigur îți dorești o casă smart, fiindcă odată setate, accesoriile funcționează automatizat, conferind locuinței tale confort sporit. De aceea, funcțiile suplimentare ale boilerului pot fi decisive. Printre funcțiile suplimentare ale acestui dispozitiv regăsim: funcția de anti-îngheț (foarte utilă pe timp de iarnă, mai ales dacă boilerul este amplasat într-o încăpere fără sursă de căldură), protecție la supraîncălzire și suprapresiune (boilerul se oprește determină dezvoltarea bacteriei legionella), posibilitatea de programare.

 

Desigur, pentru un pasionat de tehnologie, programarea reprezintă nu o funcție suplimentară, ci o nevoie de bază. Această funcție ajută la economisire, deoarece, boilerul va avea un program constant de funcționare bazat pe orarul celor care conviețuiesc în aceeași casă.

 

Marcă de încredere


Lăsând deoparte orice formă de snobism, o marcă de încredere îți oferă nu doar o gamă largă de modele, dar și garanție pentru produsul achiziționat și servicii conexe de asistență. Când cumperi un aparat atât de important pentru locuința ta, garanția este necesară.

 

Desigur că fiecare dintre noi avem criterii de selecție diferite, însă e bine să ai în vedere și aspectele menționate mai sus. Tu pe ce criterii te bazezi atunci când achiziționezi aparatură pentru casa ta?

 

Sursa foto: Pixabay.com