Cum să ai grijă de pielea ta înainte și după 30 de ani

(P) E esential sa ai grija de pielea ta in orice etapa a vietii, mai ales din moment ce constituie cel mai mare organ al corpului. Din pacate, inca din copilarie, atentia pe care o dam hidratarii si hranirii tenului nu este pe atat de consistenta pe cat ar trebui.

 

Chiar daca nu exista tratamente miraculoase pentru o piele deteriorata si imbatranita prematur, nu e niciodata prea tarziu pentru a incepe un regim de ingrijire care sa-i redea elasticitatea si luminozitatea chipului tau.

 

Cauze


Lipsa hidratarii interne, lipsa protectiei corespunzatoare impotriva radiatiilor UV si diminuarea productiei de colagen sunt principalele aspecte ce influenteaza direct si in mod complet negativ aspectul pielii, indiferent ca vorbim despre cea de pe corp sau cea faciala.


Daca o hidratare defectuoasa isi lasa amprenta inclusiv la pubertate si in tinerete, varsta de 25 de ani aduce cu ea un moment important - anume incetarea dezvoltarii organismului. Nu este un mit faptul ca “crestem pana la 25 de ani”, mai ales din moment ce creierul si-a finalizat etapa de formare a patternurilor in gandire, in timp ce ritmul metabolic incetineste si astfel incepem sa imbatranim.

 

Hidrateaza din interior și din exterior!


Chiar daca multi ar crede ca baza sta in a folosi cele mai bune creme antirid, e esential sa iti mentii corpul hidratat corespunzator mai ales prin niste obiceiuri sanatoase. E vital sa consumi minimul de 0.033 ml de apa la fiecare kilogram de masa corporala - asta insemnand ca, la o greutate de 60 Kg, trebuie sa bei zilnic minim 2 l de apa, astfel incat metabolismul sa se mentina in limite normale. Nu trisa cu bauturi dulci sau, mai rau, cu alcool, deoarece acestea nu pot decat sa faca mai mult rau tenului tau.


Pentru hidratare externa, dupa varsta de 30 de ani sunt un “must have” cremele de zi si cele de seara sau cel putin solutiile hidratante si antirid pe care sa le folosesti ca baza de machiaj. Daca observi liniile de expresie si incerci sa le incetinesti cat mai mult transformarea in riduri, un tratament cu 10 fiole cu acid hialuronic pe luna va da rezultate spectaculoase chiar dupa primele zile de utilizare.


Poti apela inclusiv la uleiuri naturale pentru ten, pe care sa le folosesti in functie de tipul pielii si mai ales atunci cand preferi sa folosesti produse cosmetice lipsite de parabeni si hipoalergenice.

 

Hrănește tenul


Ca si hidratarea, hranirea epiteliului se face deopotriva din interiorul organismului, dar si din exterior. Pentru uz extern, gasesti online o groaza de retete de masti ce pot fi preparate din ingrediente naturale, pe care le poti face in casa, aplicandu-le o data sau de doua ori pe saptamana.
Intern, cele mai cautate raman suplimentele pe baza de Omega 3, colagen si cu coenzima Q10. Rezultatele nu vor fi vizibile imediat, insa dupa o cura de circa 2-3 luni cu astfel de suplimente, vei observa ca textura pielii va fi cu mult imbunatatita. La ele, poti adauga un probiotic pentru mentinerea unei flore intestinale sanatoase, deoarece suficiente studii arata ca orice probleme ale colonului pot deveni usor vizibile pe fata.

 

Protejează eficient


Stim ca bronzul e frumos si poate parea o binecuvantare pentru pielea ta, dar radiatiile UV sunt responsabile de degradarea colagenului din piele, ceea ce inseamna ca aceasta isi va pierde elasticitatea, si nu va mai reveni la conditia initiala. Daca regreti faptul ca nu petreci ore in sir la solar sau pe plaja, gandeste-te ca, spre deosebire de cei care o fac, tu ai toate sansele la un ten inca elastic si fraged dupa 40 - 50 de ani.


Recomandam, ca masuri de precautie, folosirea unei creme de protectie solara cu filtru 50+ si expunerea in perioadele zilei in care indicele de ultraviolete este mai putin periculos. Asa macar te bronzezi, chiar daca dureaza, insa odata ce ai ajuns la nuanta dorita, ai siguranta ca pielea ta este nu numai frumoasa, ci si sanatoasa.