Cum le-a tras Guvernul țeapă sutelor de afaceriști din Botoșani

8 mai 2015, chelnerii și ospătarii devin obligați să își declare bacșișurile prin legea care cere impozitarea câștigurilor-extra pe care le obțin aceștia. În Botoșani, mulți reprezentanți ai unităților economice obligate să se supună noilor reglementări, au dat buzna în oraș, acolo unde sediul firmei Microtehnica a fost plin, ca niciodată.

 

Reprezentanții Microtehnica spun că un sfert dintre clienții acestora, adică mai bine de 200 de agenți economici – unități de alimentație publică, magazine alimentare și chiar și farmacii – s-au prezentat în primele zile la sediul unității pentru a aduce modificări caselor de marcat, așa cum cere legea.

„A fost un val atunci, am fost luați prin surprindere, dar vă spun că mulți dintre aceștia ne-au zis că nici măcar nu folosesc codul (n.r.: aferent bacșișului), dar dacă a apărut legea, s-au supus”, a declarat pentru Botoșăneanul, Cătălin Dascălu, reprezentant al Microtehnica.

Unitățile financiare care au încheiat cu firma în cauză contract de service, nu au scos niciun leu din buzunar pentru schimbările aduse.

Cu toate acestea, marea agitație pare să fi fost pentru un mare nimic. Astăzi, 15 mai 2015, ministrul de resort, Eugen Teodorovici, a anunțat că impozitarea bacșișului a fost scoasă din Ordonanța de Urgență. Asta pentru că, anunță Mediafax, deși taxarea bacșișului a fost introdusă la cererea mediului de afaceri, aplicarea acesteia ar fi foarte dificilă.

Agenții economici care au făcut totuși pasul și au introdus codul pentru bacșiș în casele de marcat, rămân cu o consolare, spune reprezentantul Microtehnica, „nu se știe niciodată când le trebuie”.

(C.B.)

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:41736:Să curgă bacșișurile! Botoșănenii nu vor mai primi bon pentru răsplata unui serviciu ]]
[[readotherarticle:botosaneanul.ro:41609:Bacșișul apare pentru prima dată pe-un bon, scenariu de tot râsul pentru 64 de bani – FOTO ]]