La doar câteva sute de kilometri depărtare de Botoșani mor oameni în război. Nu e războiul României dar se vorbește despre acest conflict, chiar mai mult decât s-ar dori. Consiliul Județean a prins bani în buget, pentru că așa spune legislația în vigoare. Iar vineri la Prefectură, într-o întâlnire cu-n ministru s-a pronunțat și cuvântul care dă fiori reci pe șira spinării: război.
A fost la Botoșani ministrul pentru dialog social care, drept, nu are legătură cu conflictele armate de la vecini. Însă discuția având o serie de teme sociale și alocuțiuni din partea parlamentarilor a fost pe cât de lungă, pe atât de diversificată.
Unul dintre vorbitori a fost deputatul Cristian Roman care a informat despre faptul că este implicat într-un demers prin care se dorește schimbarea statutului polițiștilor. Iar una dintre modificările așteptate este privitoare la uzul de armă, în contextul în care persoana care îmbracă haina de polițist este descurajată să-și folosească pistolul din dotare. Nu de infractori neapărat, ci din cauza procedurilor.
”Vreau să vă spun un lucru foarte important, mai ales în contextul geo-politic actual. Lucrez împreună cu miniștrii specialiști la modificarea statutului polițistului în ceea ce privește uzul de armă. E o chestiune care aparent poate fi luată ușor. Știți foarte bine că dacă un polițist scoate pistolul și trage un glonț trebuie să dea cu subsemnatul la parchetele militare”, a menționat Cristian Roman.
Mai departe, evident, parlamentarul ales pe listele Partidului Forța Civică a rostit și cuvintele care ne trec fiecăruia, precum un glonț pe la ureche: ”Mai ales în contextul în care ne aflăm și avem un război la 200 de kilometri”.
(G.E.)