Cu coaforul la DNA!!! Firma nevestei unui afacerist anchetată pentru afaceri pe filiera Țurcanu

Marius Honceriu a fost chemat la DNA Suceava marți dimineață pentru a i se aduce oficial la cunoștință fapta pentru care este cercetat precum și încadrarea sa juridică sau drepturile și obligațiile pe care le are în timpul anchetei.

 

Procurorii de la DNA Suceava au demarat o amplă acțiune de verificare a afacerilor care au fost făcute la nivelul Consiliului Județean, mai ales în mandatul lui Florin Țurcanu. Printre acestea și cea care-l privește pe Marius Honceriu în dubla sa calitate, de acționar și director economic al SC Mixt Honceriu SNC Dorohoi și reprezentant al SC Anmari Business Invest SRL Botoșani, care este administrată  de soția sa.
Ce s-a întâmplat de fapt?
În anul 2012, CJ Botoșani a adoptat o Hotărâre de Consiliu Județean prin care a alocat fonduri către mai multe primării din județ în vederea organizării de festivaluri sau tot felul de acțiuni culturale. Numitorul comun al acestora ar fi fost pe atunci firma lui Marius Honceriu care a fost singura de la care a fost închiriată scena. Sumele din contracte pentru oferirea scenei ar fi fost diferite de la o primărie la alta.
Contractele ar fi fost încheiate prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT), o dată cu SC Mixt Honceriu SNC Dorohoi și încă o dată cu SC Anmari Business Invest SRL, firma soției lui Marius Honceriu. Astfel, nu ar fi ”bătut la ochi” faptul că o singură firmă este cea care furnizează serviciile cu scena. Singura ”scăpare” a fost însă faptul că firma administrată de soția lui Honceriu avea un alt obiect de activitate, fiind vorba de fapt de un salon de înfrumusețare care a ajuns să ofere spre închiriere… scena.
SC Anmari Business Invest SRL, firmă care a obținut astfel un folos necuvenit în cuantum de 40.000 lei și totodată s-a cauzat o pagubă în cuantum de 17.500 lei în dauna bugetului CJCPCT Botoșani și implicit în dauna CJ Botoşani, autoritatea publică locală care asigură prin subvenţii finanţarea activităţii centrului”, se arată într-un comunicat de presă remis de DNA Suceava.
Procurorii mai specifică faptul că ”efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un suspect este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situație, să înfrângă principiul beneficiul prezumției de nevinovăție”. (G.E.)