Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților

Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!

 

”Noi chiar nu avem nici măcar un vinovat?”


Noi de două luni și ceva suntem în pandemie, Botoșani se află pe locurile 3-4 la nivel național, dar eu nu am văzut un om la Botoșani, până la acest domn director de la Dorohoi, care să își dea demisia.


La noi, la Botoșani și în România, nu există instituția demisiei.


Adică noi chiar nu avem nici măcar un vinovat?


Și să nu uităm un lucru: la noi 45% dintre cazurile de infectare sunt dintre angajații spitalelor. Aceasta înseamnă că, dacă fiecare angajat din spital a infectat cel puțin un pacient, atunci 90% dintre cazurile de la Botoșani sunt din spitale.


La Botoșani, dacă ar fi fost bine și corect gestionată această pandemie în spitale, ar fi trebuit să avem undeva sub 100 de cazuri.

 

Nu se poate să nu răspundă nimeni pentru toate aceste lucruri!


Sunt o mulțime de instituții, de comisii și comitete care gestionează la Botoșani pandemia și până la data de astăzi singurul care a demisionat este directorul de la Spitalul Municipal Dorohoi. Bine, nici el nu și-a recunoscut vreo vină, ci s-a plâns de presiuni politice. Adică dl doctor și-a făcut extraordinar treaba, dar bestiile astea din politică i-au băgat virusul cu forța în spital.


Despre ”Mavromati” nici nu mai are rost să discutăm atât timp cât directoarea suspendată de acolo a venit cu avocatul să o repună pe post în primele minute din programul de lucru din întâia zi de după ieșirea din Starea de Urgență. E de la sine înțeles că d-na doctor și-a făcut treaba cât se poate de bine și că răspunzătorii pentru faptul că sute de angajați ai spitalului pe care îi păstorea s-au infectat trebuie căutați în cu totul altă parte.


Unde? La Consiliul Județean căruia i se subordonează și al cărui președinte a intrat în izolare tocmai fiindcă nu purta mască la o întâlnire în spațiu închis?


La ISU, al cărui șef a picat la rândul său în lupta cu Covid-ul?


La Centrul ăla de Comandă, ”creierul” luptei anti-Covid, care a fost destructurat tocmai pentru că membrii săi începuseră să se infecteze?

 

Ce se întâmplă dacă vine o nouă pandemie? Exact același lucru


15 pandemii ca asta dacă mai vin și nu cred că vom vedea vreun șef de instituție care să demisioneze și să spună măcar ceva de genul ”cred că am greșit și eu undeva”.


În schimb, cu siguranță vor apărea o sumedenie de directori, manageri, inspectori șefi și cum mai vreți să-i spuneți, care ne vor explica fără încetare cum ”m-am achitat exemplar de toate sarcinile”, doar că așa s-a îndrăgostit Covidul ăsta de Botoșani și a decis să zăbovească pe aici.


Apropos de spitale, Botoșani se regăsește exact în situația aceea românească: ”operația a reușit, pacientul este mort”.


Toți cei 50 de morți de la Botoșani sunt singurii vinovați că au luat boala și au plecat pe lumea cealaltă.


Toți cei peste 800 de botoșăneni îmbolnăviți sunt la rândul lor singurii răspunzători că s-au infectat.


Șefimea județului și-a făcut senzațional treaba, poporul e vinovat.


Cu bun simțul care îi caracterizează, conducătorii bănuiesc că s-au autoevaluat și le-a ieșit că au muncit perfect în pandemie. Cei fără bun simț trebuie căutați probabil prin popor. Că doar la noi, când vin alegerile, se schimbă boierii, slugile rămân același. La fel și vinovații de serviciu.

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL