Cornișa, gata și nu prea – DETALIILE ascunse care țin ferecate porțile parcului

De la așteptare, botoșănenii au trecut la o stare similară cu neîncrederea și chiar dezinteresul în ceea ce privește deja celebrul parc Cornișa care de doi ani de zile ar fi trebuit să fie gata. 

 

Conducerea Primăriei a făcut un nou inventar al lucrărilor realizate și al celor ce urmează a fi încă efectuate, pe care i l-au prezentat, la cerere consilierului local, Mihai Tincu. 

 

Din date reiese faptul că la finele anului trecut, încă erau obiective care nu erau finalizate, după cum urmează: 

Piscină acoperită și vestiare – 100%
Bazine exterioare de agrement și amenajare plajă – 100%
Terenuri de sport și vestiare – 100%
Locuri de joacă pentru copii – 100%
Amenajare alei pietonale și parcaje auto – 98%
Amfiteatru – 100%
Amenajare peisagistică – 82%
Heleșteu și râu de rafting – 90% 
Drumuri acces – 97%
Amenajare teren (împăduriri) – 100%

 

În continuare, responsabilii din Primărie cu realizarea acestui proiect au relatat și o serie de motive care au dus la întârzierile actuale. 

 

Unul dintre acestea ar fi ploile care au căzut în luna iunie și care, coroborate cu caracteristicile solului de fundare de la Cornișa au făcut ca  nivelul de saturație al apei să crească și să aibă drept rezultat o serie de surpări a terasamentelor de la zonele de plajă, bazin de bălăceală și bazin de aterizare tobogane. 

 

În aceste condiții a fost nevoie de efectuarea unei expertize în vederea remedierii problemelor apărute, fiind nevoie de realizarea unor lucrări suplimentare. 

 

În cadrul expertizei s-a propus și realizarea unei platforme betonate pe fundul lacului de rafting dar și consolidarea taluzurilor de la piscina acoperită, amfiteatru, skate-park și terenuri de sport. 

 

S-a mai realizat o stație de pompare a apelor uzate pentru deversarea în sistemul de canalizare al orașului precum și o expertiză din partea Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor în ceea ce privește arborii care s-au uscat, cu recomandarea ca speciile uscate să fie înlocuite cu unele viabile. 

 

Ca urmare a acestor probleme, conducerea Primăriei evită să lanseze un alt termen pentru deschiderea acestui obiectiv.