Contractul pentru Cornişa semnat cu spectatori, dar fără camarilă FOTOGALERIE

 

La aproape opt luni de la data la care trebuia să aibă loc prima licitaţie pentru desemnarea constructorului pentru Parcul Regional de Agrement Cornişa, joi 28 februarie s-a semnat în sfârşit şi contractul de execuţie a lucrărilor. La ora 16:00, în sala de şedinţe a Consiliului Local, primarul Ovidiu Portariuc şi patronul Electroalfa, Gheorghe Ciubotaru şi-au pus iscăliturile pe acte.
Gheorghe Ciubotaru Ovidiu Portariuc semnare contract Cornisa

În doi ani parcul ar trebui să fie gata

Lucrările ar urma să înceapă după ce Primăria Botoşani va preda terenul companiei, chestiune care potrivit edilului şef se va întâmpla până la sfârşitul lunii martie. Gheorghe Ciubotaru semnare contract Cornisa  Firma desemnată câştigătoare a licitaţiei după ce a depus o contestaţie la  Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor are la dispoziţie 24 de luni pentru efectuarea investiţiei, iar conducătorul grupului Electroalfa a dat asigurări că se va încadra în termen. „În experienţa pe care o am şi cred că este o experienţă interesantă, ca să nu spun bogată – cuvântul poate nu-mi place – nu am plătit penalităţi pentru nerealizarea clauzelor contractuale nimănui până acum, cu atât mai puţin îmi propun să plătesc la Botoşani”, a afirmat Gheorghe Ciubotaru. Acesta a adăugat că, probabil, va apela şi la alţi agenţi economici în vederea subcontractării unei părţi a lucrărilor, însă a evitat să facă nominalizări, mărginindu-se să spună că dorinţa este ca firmele să provină din Botoşani.

Contract de 52 milioane lei "fără interese, fără camarilă"

52.190.000 lei fără TVA este valoarea contractului încheiat de Primăria Botoşani cu Electroafla, iar termenul de doi ani pentru executarea lucrărilor curge din momentul parafării actelor, adică de astăzi. Organizarea de şantier, amenajarea terenului, asigurarea utilităţilor necesare obiectivului, drumuri de acces, Ovidiu Portariuc semnare contract Cornisaamenajare peisagistică, amenajare alei pietonale şi parcări, locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport şi vestiare, patinoar artificial, bazine exterioare şi amenajare plajă şi piscină acoperită, sunt principalele etape ale investiţiei. „Nu am fost de la început un susţinător entuziast al acestui proiect ţinând cont de perioada de criză economică prin care treceam şi prin care încă mai trecem”, a recunoscut Ovidiu Portariuc, care a adăugat că în decizia de continuare a proiectului au contat faptul că acesta era deja aprobat, generase nişte costuri şi eforturi. Potrivit primarului, s-a organizat o licitaţie „corectă, transparentă, fără interese, fără camarilă”, lucru care a generat economii de aproape 4 milioane euro din contribuţia Primăriei Botoşani, însă şi diminuarea corespunzătoare a sumei atrase de la UE. Edilul şef a atras şi atenţia constructorului că există „penalităţi consistente” dacă nu se realizează investiţia în cei doi ani prevăzuţi în contract.

Spectatori de la Putere şi Opoziţie la parafarea actelor

Primarul a făcut aceste precizări după ce în cursul săptămânii fostul primar Cătălin Flutur, cel care a semnat contractul de finanţare, a afirmat public că imediat după dobândirea mandatului Ovidiu Portariuc a încercat să schimbe destinaţia fondurilor spre anvelopări de blocuri şi după ce a aflat că nu se poate a decis să continue prefectul.
Parafarea contractului s-a făcut într-un cadru festiv, la eveniment fiind invitaţi mai mulţi consilieri locali, atât din Opoziţie – Eugen Ţurcanu, Corneliu Furtună, Marius Cristescu, Florentin Ursuleanu, dar şi de la Putere – Stelian Pleşca. De asemenea, au fost prezenţi cei doi viceprimari, şefi din Primăria Botoşani şi întreg serviciul de programe europene.
[[galerie-foto]]
CITEŞTE ŞI:
 Licitaţia de la Parcul de Agrement Cornişa a fost contestată
 Primăria pregăteşte un împrumut fără precedent de la Banca Mondială