Seria înșelătoriilor ajunge la un nivel iar ingeniozitatea în a găsi tot felul de metode pare să nu aibă limite. Ce e mai frapant este perseverența cu care acești oameni care caută să obțină câștiguri din naivitatea mai ales a pensionarilor și revin iar și iar cu alte „povești”.
Nu a trecut foarte mult de la „povestea” de la Hotel Rapsodia prin care o serie de „medici” oferea consultații fictive pentru botoșăneni care se presupunea că aveau o serie de afecțiuni, fiind pus în vânzare un aparat care subția sângele.
Reprezentanții unei companii din București au contactat mai multe persoane din Botoșani pe care le-a invitat la o ședință la același Hotel Rapsodia. Unul dintre participanți a arătat că a fost la rându-i contactat, deși se poate să fie o „scăpare” din partea organizatorilor, pentru că el are doar 40 de ani și este inginer de profesie. Și, deci capabil să înțeleagă o înșelătorie, atunci când este în mijlocul ei.
Mihai a povestit că participarea la aceste întâlniri, două în cursul zilei de ieri, în intervalul 11:00 – 13:00 și 14:00 – 16:00 s-a făcut pe intrarea laterală. Invitații erau practic „escortați” în sală și chestionați pentru a se împiedica apariția vreunui jurnalist.
În interior, timp de aproximativ o oră s-a discutat despre importanța unei vieți echilibrate, sănătoase și o alimentație corespunzătoare. Pe scaune aproape numai bătrâni, aproximativ 300 în cele două serii.
„Cam ne făceau proști pe față, că nu avem grijă de sănătatea noastră”, povestește Mihai.
Reprezentanții firmei bucureștene aveau se pare un dispozitiv cu capăt rotund pe care se aprindea un led și cu care se analiza fluxul sanguin. În final, se dovedea că majoritatea aveau metale grele în corp, provenite de la oalele folosite în bucătărie, de aproape fiecare familie botoșăneană și nu numai.
În compensație, bucureștenii ofereau seturi de oale speciale, câte 12 la număr, care erau făcute din materiale care nu afectează sănătatea și astfel nu există acest risc: de transfer de metale în corpul omenesc.
„Pe mine nu m-au păcălit și nici nu m-a afectat, dar o să-i afecteze pe bătrânii aceștia care sunt creduli”,
Mai spunea Mihai, botoșăneanul care a ajuns la întâlnire
Contactați, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Mavromati se dezic de astfel de practici.
„Din punctul meu de vedere acești oameni sunt niște șarlatani”,
Medic Ștefan Bercea, purtător de cuvânt Spitalul Județean Mavromati
Deocamdată cadrele Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) nu au fost sesizate de vreun botoșănean cu privire la aceste întâlniri cu teme medicale. Și probabil că până la acest moment, fie nimeni nu a cumpărat seturile de oale, stabilite la prețuri ce ajung la 8.000 de lei, fie încă nu au realizat înșelătoria.
DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL: