Este OFICIAL - Mesaj de la Consiliul Județean cu depozitul de la Stăuceni

Consiliul Judeţean Botoşani a semnat Contractul de Finanţare nr. 100676/22.11.2010 (cod SMIS 16992) cu Ministerul Mediului şi Pădurilor, având ca obiect reglementarea termenilor şi condiţiilor de acordare a finanţării nerambursabile pentru implementarea proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Botoşani”. 

 

Acest proiect este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial “Mediu” (POS Mediu)- Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenție 1 “Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deșeurilor și reabilitarea siturilor istorice contaminate”, cu finalizare la data de 17.11.2016, având o valoare contractată de 143.068.697 lei fără TVA, şi o valoare de deviz final de 110.498.513,76 lei fără TVA.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a deșeurilor cu reducerea impactului asupra mediului în județul Botoșani, prin îmbunătățirea serviciului de gestionare a deșeurilor și reducerea numărului de depozite neconforme existente, în conformitate cu practicile și politicile Uniunii Europene. 


În cadrul Aplicaţiei de Finanţare, după realizarea etapei de implementare a proiectului investiţional, începe faza de operare a sistemului, drept pentru care Consiliul Judeţean Botoşani vă informează că începând cu data de 1 septembrie 2016 gestionarea activităţilor specifice serviciului public de salubrizare se va realiza în sistem regional, prin punerea în funcţiune a bunurilor noi create prin proiect şi integrarea infrastructurii existente, respectiv a Centrului Integrat de Management al Deşeurilor (CIMD) Stăuceni şi a Staţiilor de transfer Săveni şi Ştefăneşti în Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Botoşani.


În acest sens, urmare semnării “Contractului de delegare a gestiunii, prin concesiune, a activităţilor de administrare a staţiilor de transfer, de sortare a deşeurilor municipale şi de administrare a depozitului de deşeuri”- judeţul Botoşani, împreună cu operatorul Asocierea S.C. Diasil Service S.R.L. Suceava  & S.C. Rossal S.R.L. Roman se va asigura desfăşurarea activităţilor de transfer, transport şi depozitare deşeuri la tarife reprezentând cca 80% din tarifele estimate la proiectare. Până la semnarea contractelor cu operatorii zonali de colectare de către ADI Ecoproces Botoşani, operatorii de colectare existenţi au posibilitatea să încheie contracte pentru depozitarea deşeurilor cu operatorul Centrului Integrat de Management al Deşeurilor (CIMD) Stăuceni.


Consiliul Judeţean Botoşani vă asigură de toată disponibilitatea privind soluţionarea problemelor apărute, pentru a se asigura un serviciu de calitate destinat comunităţilor locale în condiţii de securitate din punct de vedere al sănătăţii populaţiei şi a protecţiei mediului, se arată într-un comunicat venit pe adresa redacției.

 

Vezi și: REPORTAJ : Moment istoric? Prima mașină de gunoi care-a descărcat la rampa ecologică – IMAGINI în premieră din interior – VIDEO