CONDIȚIILE în care se împart catedre în anul școlar viitor

Șefa educației botoșănene a anunțat că a fost publicată metodologia privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2016 – 2017, aprobată prin ordin de ministru.

 

”Există și anumite noutăți, în special în ceea ce privește ordonarea etapelor din calendar și anume reîncadrarea în funcția de personal didactic a pensionarilor care au avut calitatea de titular în învățământul preuniversitar și nu a depășit cu trei ani vârsta de pensionare. Se va desfășura după etapa de repartizare a cadrelor didactice în baza articolului 253”, a declarat Mihaela Huncă, inspector școlar general.
De asemenea, metodologia le dă întâietate cadrelor didactice din învățământ care au continuitate, înaintea candidaților care au note peste 5 la concursurile publice.
Avem de asemenea ocuparea posturilor didactice vacante pentru angajare pe perioadă determinată, în baza mediei de repartizare de minimum 5, e vorba de sesiunile de dinainte până în 2013 dar și din 2012, 2011 sau 2010. Se vor realiza înaintea aprobării angajării la plata cu ora sau la cumul”, a mai spus Huncă.
În metodologie apare noțiunea de cumul, diferită de plata cu ora, care înseamnă până în jumătate de normă.
Dacă are mai mult de jumătate de catedră este la cumul”, mai spune șefa IȘJ care arată că măsura este bună pentru a putea fi dată posibilitatea la cât mai multe persoane să se poată angaja în sistem. (G.E.)