Concurs cu "scântei", acuze şi proces la Direcţia Copilului – VIDEO

 

Un tânăr din Botoşani intenţionează să deschidă o acţiune în instanţă împotriva Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (DGASPC) prin care să conteste rezultatul unui concurs pentru ocuparea unei funcţii publice vacante în cadrul instituţiei.
Mihai Venedict (foto dreapta) are 26 de ani, a absolvit Universitatea de Medicină Carol Davila din Bucureşti, specializarea balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare medicală şi un master în bioinginerie reabilitare. A lucrat ca voluntar la Spitalul de Recuperare din municipiu şi o perioadă de 1 an de zile la Secţia de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean Mavromati. Tânărul botoşănean s-a înscris la concursul organizat de Direcţia Copilului pentru ocuparea unui post de kinetoterapeut debutant la Centrul Ambulatoriu de Recuperare pentru Adulţi cu Handicap unde a avut în total opt contracandidaţi.  Aceştia au fost cernuţi după proba scrisă unde patru persoane au fost respinse şi una absentă, iar Mihai Venedict a rămas în cursă cu nota cea mai mare, pentru susţinerea interviului alături de alţi trei candidaţi.

Am muncit mult pentru acest post

Interviul a fost însă proba decisivă unde, în ciuda cunoştinţelor pe care susţine că le-a dobândit şi a bibliografiei pe care a studiat-o intens, tânărul a fost respins în detrimentul unui alt candidat, respectiv Cojocaru Cozmin Ioan care însă la proba scrisă ar fi obţinut o notă mult mai mică. „7,40 mi se pare o notare irelevantă pentru interviul respectiv în condiţiile în care eu am învăţat foarte mult, am muncit foarte mult pentru acest post şi am luat nota cea mai mare la proba scrisă, deci interviul a fost formal, am fost notat cu 7,40 şi mi se pare irelevant. Am fost întrebat ce studii am, ce vreau să fac peste cinci ani de zile şi unde este sediul unităţii, ce voi face în prima zi…”, a declarat Mihai Venedict.

Aveţi posibilitatea să acţionaţi în instanţă

Botoşăneanul s-a deplasat la sediul instituţiei împreună cu părinţii săi pentru a contesta rezultatul interviului considerând că i s-a făcut o nedreptate însă fără şanse de reuşită întrucât contestaţia sa a fost respinsă de membrii comisiei de soluţionare a contestaţiilor. „Proba de interviu are mai multe criterii, în cazul dv. au fost cinci criterii şi anume abilităţile de comunicare, deci aţi fost punctat separat la abilităţi de comunicare, la capacitatea de analiză şi sinteză, la abilităţi impuse de funcţie, la motivaţie şi la comportament în situaţii de criză. Deci toate aceste criterii au fost avute în vedere în momentul în care dv. aţi candidat, în funcţie de răspunsul dat fiecare membru al comisiei a dat notă, notă care s-a cumulat şi a ieşit o medie”, a explicat Alexandru Colbu, preşedintele comisiei de soluţionare a contestaţiilor.
Acesta i-a comunicat rezultatul oficial al contestaţiei după care i-a prezentat paşii legali care ar urma să fie parcurşi în cazul în care nu este mulţumit de rezultat.

Pot să vă spun oficial că a fost respinsă contestaţia dv. pe motivul că au fost respectate criteriile prevăzute în regulament cu privire la notarea dv. la proba de interviu. Pe anunţ o să vedeţi că aveţi posibilitatea în cazul în care nu vă convine răspunsul nostru să acţionaţi în instanţă”, a completat Alexandru Colbu care a primit un răspuns imediat. „Păi acesta este pasul următor”, a răspuns tânărul care a declarat că este decis să meargă în instanţă pentru a demonstra că este capabil să promoveze examenul în condiţiile în care magistraţii botoşăneni ar decide o reevaluarea în cazul său.
În cadrul concursului mai sus menţionat, Direcţia Copilului a scos la concurs un număr de 10 posturi de asistenţi medicali, kinetoterapeuţi sau instructor de educaţie  la care s-au înscris nu mai puţin de 47 de candidaţi. Rezultatele finale au fost afişate luni, 29 octombrie 2012.


CITEŞTE:
 Concurs cu ploaie de picaţi şi absenţi la Direcţia Copilului - DOCUMENT