Ministerul Sănătății este ordonatorul principal de credite și instituția care asigură finanțarea pentru posturile de asistenți medicali comunitari solicitate de autoritățile locale.
Președintele PSD Botoșani Doina Federovici nu a primit niciun răspuns de la ministrul liberal al Sănătății, Victor Costache cu privire la interpelarea adresată în urmă cu o lună pentru suplimentarea posturilor de asistenți medicali comunitari în localitățile din județul Botoșani.
„Sunt îngrijorată pentru că este liniște totală la Ministerul Sănătății cu privire la suplimentarea personalului medical calificat care să realizeze acțiuni de prevenție și informare, în contextul riscului izbucnirii unei epidemii de coronavirus și al creșterii cazurilor de gripă sezonieră. Județul Botoșani mai are nevoie de încă 24 de posturi de asistenți medicali comunitari pentru a acoperi necesarul în toate localitățile. Direcția de Sănătate Publică Botoșani și-a dat acordul și a transmis la rândul său către Ministerul Sănătății centralizarea numărului de posturi de asistenți medicali comunitari necesar pentru suplimentare. Deocamdată nu a venit niciun răspuns oficial. Cred că domnul ministru e ocupat cu privatizarea sistemului de sănătate și nu e interesat de creșterea gradului de protecție al sănătății botoșănenilor”, a declarat Doina Federovici președintele PSD Botoșani.
Ministerul Sănătății este ordonatorul principal de credite și instituția care asigură finanțarea pentru posturile de asistenți medicali comunitari solicitate de autoritățile locale.
Unitățile administrativ-teritoriale care au solicitat posturi sunt orașele Bucecea, Darabani și Săveni, precum și comunele Avrămeni, Blândești, Călărași, Cordăreni, Coșula, Curtești, Dângeni, Drăgușeni, George Enescu, Hilișeu-Horia, Mihai Eminescu, Nicșeni, Păltiniș, Răchiți, Roma, Suharău, Șendriceni, Trușești, Ungureni, Vârfu Câmpului și Vorniceni.
„Le amintesc liberalilor că PSD a aprobat Ordonanța de Urgență pentru reglementarea asistenței medicale la nivelul comunităților locale care prevede ca în fiecare localitate să fie înființat un centru comunitar integrat care să permită o coordonare între asistenții comunitari, asistenții sociali, medicii de familie și reprezentanții autorităților locale responsabili cu serviciile de sănătate, sociale și educaționale. În guvernarea social-democrată au fost angajați în județul Botoșani un număr de 90 de asistenți medicali comunitari și 18 mediatori sanitari care se ocupă de sănătatea persoanelor vulnerabile. Acest program este obligatoriu să fie continuat, însă din păcate acum totul este blocat. Pentru liberali contează doar privatizarea sistemului de sănătate”, a completat președintele PSD Botoșani.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL: