Comunicat PNL: Mai multe fonduri pentru dezvoltarea locală

Ministerul Dezvoltării susține investițiile în România!

Lucrările multor programe de investiții publice derulate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației vor fi continuate, după ce li s-a asigurat finanțarea necesară până la finele anului.

Ministrul liberal al Dezvoltării, Adrian Veștea, a solicitat și a primit 500 milioane lei din Fondul de Rezervă Bugetară, aflat la dispoziția Guvernului. Sumele vor fi direcționate către Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), alte lucrări de construcții a unor obiective de interes public sau social și o serie de cheltuieli administrative.

” Am susținut în ședinta de guvern alocarea a 500 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru continuarea derulării programelor naționale de investiții. Pentru că cele mai multe lucrări la obiectivele incluse în aceste programe sunt realizate în timpul verii, este necesară asigurarea resurselor financiare, pentru evitarea unor întârzieri de plăți, astfel încât angajamentele asumate de stat să fie respectate. În timpul verii se realizează cele mai multe lucrări la obiectivele incluse în aceste programe, astfel că este necesară asigurarea resurselor financiare pentru a se evita înregistrarea de arierate și pentru a respecta angajamentele asumate de stat.”,

a declarat Adrian Ioan Veştea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Această decizie este un pas important pentru asigurarea continuității investițiilor în infrastructura României.

Autoritățile publice locale sunt sprijinite în acest fel prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare și de acces la căile de comunicații, având ca obiectiv final îmbunătățirea condițiilor de viață din comunitățile locale.

Dezvoltarea României este prioritatea Partidul Naţional Liberal, fapt dovedit atât prin programele pe care le-am inițiat și promovat la guvernare - precum ,,Anghel Saligny” - cât și prin proiectele realizate de administrațiile liberale.

Partidul Național Liberal rămâne singurul partid politic responsabil pentru modernizarea României, singurul partener de încredere pentru mediul privat și promotorul principal al proiectelor de investiții.