Comercianţii botoşăneni fug în judeţul vecin: Alegem să venim aici pentru că e oraşul mai mare

 În urma unei vizite făcute în cursul zilei de ieri, pentru a vedea care este pulsul, am găsit problemele cu care se confruntă zi de zi, cei care muncesc pământul.

 

 Piaţa Alexandru din Iaşi, care este cea mai mare din oraş, seamănă pe ici pe colo cu un bazar. Pe lângă tarabele cu fructe şi legume şi magazinele cu cărnuri şi brânzeturi, în piaţă mai sunt şi micile standuri cu tot felul de lucruri, de la ace de cusut până la unelte de lucrat pământul, ori oale. Dacă în mijlocul pieţei au loc mai mult comercianţii, pe stânga cum intri, stau înşiruite tarabele producătorilor. Printre ei şi bişniţari. 

 

Mihaela vine să-şi vândă la Iaşi mierea de albine şi roşiile „ochiul boului”. Este de loc din Santa Mare, judeţul Botoşani şi ca mulţi alţii,, vine zilnic la piaţă.

„De la mine de acasă şi până la Iaşi este aceeaşi distanţă ca până la Botoşani. Alegem să venim aici pentru că e oraşul mai mare. Plătim 20 de lei chirie pe zi la tarabă. Preţurile sunt mici, dăm foarte ieftin, ca să vindem iar cea mai mare nemulţumire a noastră este că ne fac concurenţă supermarketurile, care au roşii tratate, fără gust”, povesteşte femeia. 

Acasă are 10 stupi cu albine şi vinde la piaţă cu 25 de lei borcanu dacă mierea este de salcâm ori rapiţă şi cu 20 de lei dacă este polifloră. (Sursa: Ziarul de Iaşi)

download from google play download from apple store