Școala abandonată de niscaiva patroni este GATAGALERIE FOTO cum e acum

Lucrările la această unitate de învățământ au fost de la bun început cu mult ghinion. Și, așa cum se întâmplă frecvent în România a fost nevoie să se scurgă cinci ani de zile până când elevii să se poată bucura de școala lor. Și ei și administrația locală și comunitatea în întregul ei.

 

Prin licitație, în primă fază au fost desemnați doi constructori care să se ocupe de lucrările de reabilitare la Școala Gimnazială nr. 1 din Albești. Nici unul nu și-a dus obligațiile contractuale la bun sfârșit.

Anul trecut prin toamnă lucrările au fost preluate sub antrepriză de SC Ergo Sistem SRL care le-a și dat gata și a și predat obiectivul către beneficiar, adică Primăria comunei Albești.

”A fost recepția la terminarea lucrărilor, în urmă cu trei săptămâni. Acum se instalează mobilierul, din toamnă intrăm în școală. Suntem mulțumiți la prima vedere. În cinci ani de zile să faci o investiție… Nu cred eu că e o mare mulțumire, nu am făcut-o noi, spun așa cum ne lăudăm noi românii care venim numai la tăiat panglici”
Mihai Amarandei, primarul comunei Albești

 

Finalizarea lucrărilor a fost remarcată și de șefa educației botoșănene. Mihaela Huncă a observat coincidența perioadei în care a fost făcută recepția, adică la finalul anului școlar când copiii oricum intră în vacanță iar pe școala nou, nouță se pune lacătul până la toamnă.

 

„Cred că este o coincidenţă simbolică faptul că recepţiile sunt în aceeași perioadă cu  festivităţile de premiere de la sfârşitul anului şcolar. Elevii şi cadrele didactice din aceste şcoli meritau condiţii decente de lucru şi mă bucur că am găsit, împreună cu partenerii noştri, răspunsul cel mai bun la demersurile constante ale inspectoratului privind modernizarea reţelei şcolare”, a declarat Mihaela Huncă, inspector şcolar general.

 

14 miliarde de lei vechi a fost valoarea integrală a investiției iar 4 miliarde de lei vechi a fost aportul Primăriei Albești pentru partea de utilități. (G.E.)