CJ dă puţin înapoi cu externalizările de la Apă : Nu s-a întâlnit hoţul cu prostul

 

Consiliul Judeţean ia în calcul inclusiv renunţarea la externalizarea oficiului juridic de la SC Nova Apaserv SA. Hotârerea de demarare a procedurilor pentru desfiinţarea acestui serviciu şi contractarea unei firme private de avocatură a fost adoptată de consiliul de administraţie în ultima şedinţă de anul trecut.
externalizare Nova Apaserv Botosani

"Pune şi aerul care îl respiră"

Vicepreşedintele CJ Botoşani care răspunde de activitatea operatorului de apă şi canalizare este însă nemulţumit de modul în care se pregăteşte această externalizare. Astfel, cheltuielile actuale de funcţionare a oficiului juridic ar fi artificial mărite pentru a se jusitifica desfiinţarea serviciului, dar şi pentru a permite unei companii particulare să contracteze activitatea la un preţ peste cel real. „Trebuie să revăd nişte calcule fiindcă, dacă e aşa cum am auzit eu, nu-mi convine, adică la un moment dat dacă cineva îşi închipuie că pune şi aerul care îl respiră în a face o antecalculaţie ca să externalizeze la un anumit preţ, nu s-a întâlnit hoţul cu prostul”, ne-a declarat Gheorghe Sorescu.

Activitatea juridică de la Apă ar deja "amanetată" de o casă de avocatură

Acesta a solicitat informaţii amănunţite în această privinţă pentru şedinţa CA de la Nova Apaserv de săptămâna viitoare. El a făcut acest lucru pe fondul înmulţirii zvonurilor potrivit cărora deja se cunoaşte casa de avocatură care va prelua acest serviciu şi care este condusă de unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din oraş.  „Dacă se gândeşte cineva că se vor face externalizări cu dedicaţie, e total greşit. Economie înseamnă dacă reduc nişte costuri reale, nu nişte costuri imaginare, că, dacă îşi fac alte calcule şi stabilesc o sumă ca să fie foarte tentantă pentru cineva din afară, e greşit. Dacă aşa se vrea eu o spun de pe acum că e greşit, din punctul meu de vedere să se facă reduceri reale pentru că apa la WC acolo tot atâta o vor trage indiferent că pleacă cinci jurişti sau şapte, hârtie”, a mai afirmat Gheorghe Sorescu. Acesta susţine privatizarea serviciului doar în condiţiile unor reduceri reale de cheltuieli. Pe lângă oficiul juridic, se mai discută şi externalizarea serviciului comercial şi a celui economic.
CITEŞTE ŞI:
 Şeful CJ desfiinţează servicii la apă şi face direcţie