CINE și pe CÂȚI bani ne scoate din zăpezi – Contractele de deszăpezire pe localități

Fiecare unitate administrativ teritorială sau administrator de drum are obligația legală de a încheia contracte cu firme autorizate care să se ocupe de buna funcționare a traficului rutier, pe perioada sezonului rece când drumurile sunt acoperite cu zăpadă. În contract se prevede ca și zonele pietonale să fie eliberate pentru circulația terestră.

 

Instituția Prefectului a centralizat situația contractelor din județ pentru activitățile de deszăpezire dar și sumele estimative ce vor fi cheltuite iarna aceasta, după cum urmează:
•    Secția Drumuri Naționale, prin licitație derulată de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a încheiat un contract cu firma suceveană SC Florconstruct SRL pentru o lungime de 396 de km de drumuri naționale ce tranzitează județul. Valoarea contractului este de 2,3 milioane de lei, cu valabilitate până la 31 martie 2016.
•    Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP), prin licitație desfășurată de Consiliul Județean are încheiat contract cu asocierea de firme: SC Transporturi Auto Botoșani, SC Cornel’s Floor SRL Roma, SC Tehnic Asist SRL Botoșani, SC Ana Arhitectură & Construcții SRL Cătămărăști Deal. Lungimea drumurilor județene este de aproximativ 651 km, iar contractul are o valabilitate până la data de 15 martie 2016. Suma estimată pentru contractul de deszăpezire este de 6,3 milioane de lei.
•    Societatea Urban Serv, aflată în subordinea Consiliului Local Botoșani se ocupă de deszăpezirea tuturor străzilor din municipiul reședință de județ. Pentru această activitate, Primăria a alocat o sumă de 920.000 de lei.
La Dorohoi se cheltuiesc 350.000 de lei pentru acțiunile de deszăpezire care sunt efectuate în regie proprie prin Servicii Publice Locale, societate aflată în subordinea Consiliului Local.
SC Transporturi Auto se ocupă și de deszăpezirea din orașul Bucecea, valoarea contractului fiind determinată de intervențiile efective pe care le vor avea utilajele în teren. La Flămânzi, două societăți, respectiv SC Serv Mira și SC Local Servicii se ocupă de activitățile de înlăturare a zăpezii în timp ce, în celelalte administrații publice locale, în majoritatea cazurilor aceste acțiuni se fac cu forțe proprii. (G.E.)
Click AICI și vezi întreaga situație
CITEȘTE: Comandament de iarnă la Primărie: UNDE acționează utilajele Urban Serv - FOTO