Chinezii au căutat carne de vită într-un abator din Botoşani

O misiune formată din mai mulţi cetăţeni chinezi iniţiată de Asociaţia Română a Cărnii şi susţinută de Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au vizitat judeţul Botoşani pe lângă altele 10 din ţară pentru a vedea unităţi de sacrificare a bovinelor.

 

S-au urmărit condiţiile de lucru şi respectarea legislaţiei sanitare-veterinare.
A fost un periplu, s-au verificat condiţiile de igienă, condiţiile de trasabilitate, lotizări, achiziţie animală. Printre aceste unităţi a fost inclusă şi una de la Botoşani”, a declarat Minodora Vasiliu,  director executiv DSVSA.
Rezultatul a fost în opinia şefei DSVSA pozitiv, iar următorul pas este ca la nivel de guvern, China să se decidă dacă vor fi legate relaţii comerciale cu Botoşani, România. Ce înseamnă pentru o unitate din Botoşani să exporte produse în China?
[[banner]]
„Înseamnă că unitatea respectivă se va dezvolta şi asta înseamnă locuri de muncă, înseamnă recunoaştere brandurilor din România şi a calităţii produselor. Trei la mână, condiţiile în care se produc aceste produse verificate anterior sunt şi pe placul consumatorilor din alte ţări. Înseamnă un plus valoare pentru Botoşani, dar şi faptul că Botoşani face parte din România, a adăugat Minodora Vasiliu.
Parteneriatul cu China ar urma să fie perfectat într-un viitor nu tocmai îndepărtat dat fiind faptul că vizita în teren a fost deja efectuată, iar rezultatele sunt pozitive. (G.E.)
CITEŞTE:
Chinezi la Staţiunea Popăuţi: Name is Karakul – VIDEO & GALERIE FOTO