Celebrul drum de 40 de milioane de euro care taie județul GATA în proiect

Inițial a fost gândit ca un drum strategic pentru județul Botoșani însă în prezent figurează sun denumirea de ”Axa strategică Botoșani – Iași”. Proiectul care este aproape gata urmează să fie depus în cel mai scurt timp la Agenția de Dezvoltare Nord – Est.

 

Reprezentanții Consiliului Județean Botoșani au lucrat la întocmirea documentației, una extrem de amplă având în vedere dimensiunea proiectului prin care se urmărește modernizarea a 107 kilometri de drum din județ.

Există porțiuni care nu au mai fost modernizate de ani de zile.

”Intabularea s-a făcut, mai sunt ultimele detalii, s-au mai cerut clarificări din teritoriu unde se pot face organizări de șantier, suntem la un procent de 98% din partea noastră. Axa s-a lansat deja, la ADR mai sunt o serie de discuții, proiectele se depun în perioada 15 mai – 15 octombrie dar noi suntem gata să îl depunem”
Gheorghe Sorescu, președintele CJ Botoșani

Ca în orice proiect au mai fost o serie de detalii pentru care au fost nevoie de clarificări însă odată acestea puse la punct, Consiliul Județean este tot mai aproape de concretizarea acestui drum strategic de care se vorbește la Botoșani de deja aproximativ trei ani de zile.

”Au mai fost mici probleme pe la Dângeni pentru că trebuie să ai intabularea și să fii proprietar pe tot traseul, pe la Vlăsinești unde s-a făcut nu știu ce pistă de biciclete care intra pe teritoriul nostru. S-au rezolvat toate problemele astea. Apoi s-au aranjat lucrurile pentru organizarea de șantier în anumite comune”
Gheorghe Sorescu, președintele CJ Botoșani

Odată depus proiectul la ADR Nord – Est și declarat eligibil, următoarea etapă este aceea de semnare a contractului de finanțare iar ulterior de organizare a licitației.

Drumul strategic ar urma să arate cam așa: Rădăuţi Prut – Coţuşca – Drăguşeni – Săveni - Vlăsineşti – Hăneşti – Dângeni – Mihălăşeni – Truşeşti – Albeşti – Todireni – Hlipiceni - limita cu Călăraşi - limita cu Rediu – Lunca – Suliţa – Blândeşti - Talpa. Valoarea totală a acestui proiect este de 40 de milioane de euro. (G.E.)