CE se întâmplă cu adeverințele pentru sporuri la pensionari: Anunț important de la Guvern

Tarifele sunt enorme, astfel că Guvernul a luat măsuri.

 

Guvernul a luat o decizie importantă

 

Pensionarii așteaptă cu nerăbdare recalcularea pensiilor și toată lumea speră la venituri mai mari. Un impediment îl reprezintă însă faptul că unele persoane au avut și anumite sporuri în perioada în care munceau.

 

Iar ca să le dovedească au nevoie de niște documente. Eliberarea lor ajunge să coste însă peste 200 de lei în cel mai fericit caz. Astfel, unii vârstnici nu își permit acest lucru.

Guvernul a luat însă o decizie importantă. Este vorba despre o modificare legislativă, astfel încât Arhivele naționale să preia de la Casele Teritoriale de Pensii responsabilizarea legală a autorizării, dar și a verificării, potrivit news18.ro.

 

Marius Budăi spune că Arhiva Națională este specializată pe acest lucru. De cealaltă parte, Consiliului Concurenței demarează o anchetă pentru a stabili ce nereguli există.

 

Seniorii pot merge direct la angajatori

 

Totodată, cei care vor să ia aceste Adeverințe gratuit pot merge direct la angajator. În acest mod economisesc bani, iar lucrurile merg multe mai repede. Astfel, adeverințele pot fi eliberate în continuare, însă în alte condiții.

 

Punem lucrurile în mișcare, este vorba despre această ordonanță, această modificare legislativă, ca Arhivele naționale să preia de la Casele Teritoriale de Pensii responsabilizarea legală a autorizării, dar și a verificării. Pentru că nu este doar o autorizare, și este și o verificare a tarifării serviciilor de arhivă, pentru că Arhiva Națională este specializată pe acest lucru, în paralel solicitând Consiliului Concurenței ca ancheta să fie fermă și să fie de scurtă durată pentru a putea rezolva acest aspect.

 

Mai este o situație în care angajatorii încă există, și aici seniorii pot merge direct la angajatori, însă rămâne și cazul în care nu mai există angajatorul și în care nu mai este în activitate și acolo pensionari trebuie să se adreseze acestor susținători, acestor deținători de arhive, pentru obținerea acelor adeverință pentru veniturile nepermanente. Acolo, premierul Marcel Ciolacu a tras acel semnal public și a solicitat modificarea legislativă”, a mai spus Marius Budăi în exclusivitate la Antena 3 CNN.

 

(Foto: national.ro)