Cătălin Flutur a vorbit despre Cornișa în jur de 20 de minute, interval în care a explicat de ce acest obiectiv nu este gata. Pe înțelesul tuturor, primarul a exemplificat cu construcție unei case care este gata însă nu este racordată la apă sau energie electrică.
Ca atare, pe mai multe puncte, Cătălin Flutur a explicat ce anume mai trebuie făcut pentru ca acest parc de agrement să fie funcțional și să primească miile de turiști la care visează factorii cu implicare.
”Cornișa nu are alimentare cu energie electrică. Ce înseamnă asta? Că este o licitație făcută pe la E.ON că mâine sau peste două săptămâni o să vină constructorul care este o firmă din Constanța care se va ocupa să facă aceste lucrări. Doi. Parcul de agrement nu are canalizare. Dacă azi tăiam panglica intrau 1.000 de oameni, numai dacă utilizau apa nu aveam unde să deversăm aceste dejecții”
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
Ce înseamnă asta?
Flutur: ”O proiectare, soluție, o licitație cu toate etapele, stabilirea constructorului și abia în final executarea lucrărilor”.
Adică în jur de două, trei luni de zile.
La Cornișa nu există unde să fie deversate apele uzate.
- În sistemul de canalizare al orașului, spunea fostul primar.
”Da, dar pentru a duce în sistemul de canalizare al orașului înseamnă proiectare, crearea unui bazin colector, înseamnă a cumpăra pompe, a găsi traseul și a merge până aproape de CET, pompăm la deal pe terenul nostru, astea sunt etapele”
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
În mod firesc aceste lucrări ar fi trebuit integrate în proiectul mare, lucru care însă nu s-ar fi întâmplat.
Mai departe, Cătălin Flutur a explicat că la Cornișa nu se pot prelua apele pluviale, nu există acces și sunt lucrări cu mari întârzieri la patinoar, la heleșteul de plecare al caiacelor și la pompele care nu sunt montate. de asemenea nu au fost achiziționate toate dotările necesare funcționării. (G.E.)