CE își reproșează Flutur după alegeri

A fost poate al doilea cel mai mare eșec liberal din ultimele două decenii. PNL a pierdut rușinos la alegerile parlamentare în timp ce, PSD a înregistrat o victorie istorică. Doar în trei județe din țară nu a câștigat.

 

Președintele PNL Botoșani spune că Filiala Județeană se află pe locul 18 în țară, la număr de voturi obținute la alegerile din 11 decembrie.

 

”Suntem peste media națională, dar în nici un caz nu suntem mulțumiți de rezultat. Eu personal nu sunt mulțumit de rezultatele de la aceste alegeri, pot să îmi reproșez foarte multe dar asta nu înseamnă că se mai poate întoarce ceea ce s-a întâmplat”,
Cătălin Flutur, președintele PNL Botoșani

 

Liderul PNL a ținut să demonteze din nou afirmațiile prin care și votanții de dreapta ar fi votat la parlamentare cu PSD.

Iată logica sa:

 

”Mai mult decât atât, am văzut tot felul de analize față de ceea ce s-a întâmplat în vară și ceea ce s-a întâmplat în iarnă. Nu întâmplător noi am insistat foarte mult în campania noastră pe prezența la vot care este dată de o disciplină electorală iar PSD-ul a profitat din plin de această disciplină electorală a bazinului de votanți tradiționali. Pentru că așa cum spuneam în seara votului două treimi din votanți au fost între 45 și 100 de ani, ceea ce nouă ne spunea că nu este bine”
Cătălin Flutur, președintele PNL Botoșani

 

A completat cu faptul că față de alegerile locale PSD nu a avut mai multe voturi, ci aceleași, poate cu un surplus de vreo 5.000 de persoane. În schimb la PNL s-a înregistrat o scădere de 35.000 de voturi prin neprezentarea la vot.

Însă nu oferta electorală este motivul pentru care electoratul de dreapta nu a putut fi convins să iasă la vot.

 

”Oricare era oferta electorală tot atâtea voturi aveam. Puteam să facem o analiză foarte clară, întotdeauna sunt aceeași. Putem vorbi de componența listei, dacă Botoșaniul trăgea în jos rezultatele, numai că rezultatul a fost identic în toate județele”
Cătălin Flutur, președintele PNL Botoșani

 

La nivel național, Cătălin Flutur spune că au fost circa 100 de persoane noi pe poziții eligibile, deci nu se poate vorbi că electoratul a fost pus în situația de a vota aceiași oameni.