Cu ocazia zilelor în care se promovează carnea de oaie sunt amenajate la Iași un număr de 16 standuri cu produse tradiționale ale producătorilor din Iași, Suceava, Botoșani. Din acestea 16, doar trei au fost repartizate botoșănenilor.
Șeful Direcției pentru Agricultură a menționat că s-au vrut mai multe standuri însă doar atâtea au fost puse la dispoziție deoarece organizatorii evenimentului sunt reprezentanții de la Iași, Botoșaniul fiind doar partener în această activitate.
Acțiunea are loc atât astăzi 23 ianuarie 2018 cât și mâine, în parcarea Instituției Prefecturii Iași și are ca scop încurajarea consumului de carne si produse din carne de oaie.
Județul Botoșani este reprezentat de producătorii de la Casa Bunicii cu preparate din carne de oaie, de Asociația Cașcavalul de Săveni cu produsul reprezentativ - Cașcavalul de Săveni și Mihaela Rusu cu dulceața de trandafiri " Deliciul Mihaelei ".
Consumatorii vor putea degusta tocăniță de oaie, pastramă, cârnați, brânzeturi, iar cei interesați vor putea să își procure produse din carne de oaie de la standurile special amenajate.
De asemenea, pe parcursul celor două zile, în cadrul evenimentului vor fi si momente artistice susținute de ansambluri folclorice.
Programul de vizitare este marți 23 ianuarie 2018, între orele 12:00 -17:00 și miercuri 24 ianuarie, între orele 10:00 - 17:00.
(Sursa Foto- Ziarul de Iași)