Robert Negoiță a și exemplificat. Își dorește pentru România o administrație mai eficientă și fără oameni corupți. Și deja a început să strângă din teritoriu propuneri pentru îmbunătățirea unor acte normative greu de aplicat și care produc blocaje.
Iar una dintre inițiative este îndreptată către Curtea de Conturi și activitatea pe care această structură autonomă o desfășoară în instituțiile publice.
”Curtea de Conturi. Până acum câțiva ani de zile ne și îndruma, nu doar ne controla. Ori acolo unde avem vid legislativ, avem spețe, unde nu avem reglementare legală, pe cine să întrebăm? Pe cei care ne controlează. Curtea de Conturi, spune-ne cum să procedez, uite pe speța asta? Ne răspunde sec de câțiva ani încoace că dânșii nu fac decât control. Nu e în regulă, eu vreau să fiu decât corect. Eu vreau să procedez cât de legal se poate. Cine mă ajută?”, se întreabă primarul sectorului 3 al Bucureștiului.
Robert Negoiță mai arată că, în opinia sa, rolul controlorilor Curții de Conturi nu este doar acela de a controla și de a impune planuri de remediere. A făcut și o comparație pe înțelesul tuturor.
”Am dat exemplul polițistului din stradă care atunci când greșesc mă amendează, îmi ia permisul, foarte bine. Dar atunci când circulația este bulversată, am trafic…polițistul dirijează și circulația nu? Okay, instituțiile statului cred că au rol și pe prevenție, nu numai pe control și coerciție”, a încheiat Robert Negoiță.
Într-un cuvânt primarii de municipii au nevoie și de partea de prevenție din partea organelor de control. Iar acest aspect se dorește a fi legiferat, pentru ca activitatea din administrația publică locală să fie schimbată în bine. Robert Negoiță se află în aceste momente la Botoșani, într-o vizită de lucru. (G.E.)