Botoșăneanul de la ”Chefi la cuțite”: A spălat 1.200 de farfurii și curățat zece kilograme de fistic

Silviu Furdui are 28 de ani și este chef bucătar la propriul restaurant din București, dar acum vrea să demonstreze că merită să câștige această competiție, potrivit Antena 1.

 

Spune că a învățat tot ce știe de la chef Florin Dumitrescu, așa că înfruntarea dintre cei doi va fi una plină de surprize! Concurentul a ales să pregătească un măr copt cu o cremă de soc, prune uscate și portocale trase în coniac. Spune că are această rețetă de la bunica sa. A avut multe dificultăți în viață și parcă a fost urmărit de ghinion în afacerile sale. Ulterior, acesta a decis să își dedice timpul și energia pasiunii sale pentru gătit. A început de jos, apoi a deprins arta culinară. Mărturisește că cea mai mare pedeapsă a sa de până acum a fost să curețe zece kilograme de fistic sau să spele 1.200 de farfurii. Acum, a venit la „Chefi la cuțite” ca să-și încerce norocul și să vadă dacă reușește să îl impresioneze pe Florin Dumitrescu. Tacticos, cei trei au gustat desertul pregătit de Silviu și au jurizat.
„Ce faci, Sile? De când te-ai apucat măi băiatule de deserturi? Aoleu, Sile”, aceasta a fost reacția lui chef Florin Dumitrescu la vederea ucenicului său. Verdictul a fost clar: Sile merge mai departe!