Tânărul spune că în tot ce a realizat a fost ghidat de exemplul părinților săi, oameni simpli din Dorohoi.
Are doar 21 de ani și a reușit să se facă remarcat până la această vârstă, grație numeroaselor acțiuni de voluntariat în care s-a implicat și care i-au adus numirea ca președinte al Ligii Studenților Români din Străinătate.
Curajos și dornic să se afirme, Robert Stredie a renunțat la orășelul mic în care a studiat - Dorohoi, județul Botoșani - și a plecat să studieze peste hotare. Mai exact, el a ajuns să studieze Management, la University of Manchester, iar între timp s-a făcut remarcat în urma acțiunilor de voluntariat la care a luat parte. La începutul anului, însă, munca lui a fost încoronată, fiind ales în fruntea Ligii Studenților din Străinătate. Chiar dacă studiază în străinătate, Robert plănuiește să vină în țară, pentru a aduce ”motiviația și energia lui în România, care are un potențial fantastic în zona de start-up și antreprenoriat”.
Robert ești student la Universitatea din Manchester și președinte al LSRS și din această cauză și vacanța este pentru el una atipică.
”Acum sunt în vacanță, dar activitatea din LSRS și alte câteva proiecte personale îmi ocupă cam toată ziua. O zi normală în timpul anului academic este mult mai încărcată, mai ales că ultimul an de universitate este cel mai greu și cel mai important. Nu m-am considerat niciodată tobă de carte, dar Dumnezeu m-a binecuvântat și cu prieteni valoroși care mă sprijină și mă ajută să nu uit de universitate și angajamentul meu de a fi student. Când nu mă ocup de LSRS, învățat sau fac voluntariat la facultate, ziua depinde foarte mult de starea de spirit pe care o am. Sunt o persoană introvertită și nu am încercat niciodată să ascund lucrul acesta, doar că datorită funcției pe care o dețin sunt perceput adesea ca fiind extrovertit. Prietenii glumesc pe seama mea și spun că sunt un ”introvertit adaptat”. De obicei tind să petrec mult timp doar cu mine, dar am noroc de oamenii din jurul meu care mă mai scot din rutină”, spune Robert Stredie, într-un interviu publicat de viitorulromaniei.ro.
Robert Stredie povestește, de asemenea, că a fost un adolescent rebel și că a fost motivat mai mult să iasă de sub privirile celor care acasă, la Dorohoi, îl vedeau doar ca băiatul ”lui Marinel”.
”Totul a începutul cu terminarea ciclului gimnazial. Eram un tip de adolescent rebel cred, nu în sensul în care aș fi încercat să ies din cuvântul părinților, altul era motivul. Fiind un județ mic și orașul în care studiam și mai mic, oamenii se cunosc între ei, mai ales cei care sunt muncitori. Tatăl meu este una dintre aceste persoane și toată lumea mă vedea ca pe băiatul ”lui Marinel”, dar nu ca pe Robert Stredie. Așadar am început să lucrez la asta, să mă implic și să realizez lucruri astfel încât ceilalți să mă vadă după ceea ce sunt”, spune Robert.
Tânărul spune că familia și relația cu Dumnezeu ocupă un loc foarte important în viața sa și că exemplul părinților săi a stat la baza principiilor după care s-a ghidat în viață.
”Motivarea vine din mai multe locuri… Sunt creștin, iar relația mea cu Dumnezeu înseamnă extrem de mult… de aici provin de altfel și principiile după care mă ghidez în viață. Familia mea, educația pe care am primit-o și exemplele părinților mei… oameni simpli, din provincie, care provin din familii numeroase, dar cu o situație mediocră. Au muncit mult pentru a mă putea sprijini și din punct de vedere financiar, dar au rămas la fel… nici banul, nici poziția nu au reușit să îi ducă într-o direcție greșită”, mai spune tânărul dorohoian.
Citește articolul integral AICI
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL: