Am să vă spun astăzi o povestioară despre gunoi în care asemănarea cu oameni şi fapte reale nu este întâmplătoare, nu este o coincidenţă, ci reprezintă chiar purul adevăr. Ea pleacă de la acţiunea „Let’s do it Romania!” care în rezumat se doreşte a fi un semnal ecologic, un îndemn general la curăţenie, la strângerea deşeurilor.
Pentru a mobiliza masele să participe la o zi de, să-i spunem, salubrizare generală, este însă nevoie de vectori de mesaj, de formatori sau deformatori de opinie, iar presa joacă minunat acest rol. În cadrul acestui program se organizează şi un spectacol cu vedete locale care necesită la rândul său mediatizare şi care reclamă sprijinul unor ziare, televiziuni, posturi de radio. Cum ziarul pe care dvs. îl citiţi acum a scris în nenumărate rânduri despre „Let’s do it Romania!” era programat să apară pe afiş ca partener media. Ei bine, chiar în perioada în care se tipăreau afişele, ziarul pe care îl citiţi dvs. acum a găzduit singurul material critic la adresa primarului Cătălin Flutur referitor la refuzul de a organiza festivalul verii, material în care se spuneau lucrurilor pe nume şi se arăta cum astfel de acţiuni se pun la cale cu o cadenţă, să-i zicem, electorală. Ce s-a întâmplat imediat după? Numele publicaţiei a dispărut de pe afişele din oraş. Culmea este însă că dinspre Primărie ni s-au trimis nişte afişe în care Botoşăneanul.rofigura între partenerii media, ba chiar era prima publicaţie menţionată acolo. Surpriza a venit însă din oraş, unde pe afişe, numele acestui ziar electronic a dispărut.
Ne propunem să curăţim oraşul, dar oricât ne-am strădui rămân totuşi atâtea gunoaie printre noi...
Botoşăneanul.ro împlineşte astăzi doi ani de zile. De la început noi nu ne-am propus să strângem gunoaie, deşi ne izbim zilnic de ele. Încercăm însă zi de zi, prin tot ceea ce întreprindem, să facem în aşa fel încât să vă dăm puţin aer respirabil de la Botoşani. La voi cei 2.000 de oameni care ne citiţi zi de zi, la voi, cititorii noştri, cei care v-aţi dublat în numai un an de zile, ne gândim clipă de clipă, inclusiv atunci când avem de-a face cu atâtea gunoaie. Sergiu BĂLĂŞCĂU