Botoşănean trimis în judecată pentru file CEC false şi ţeapă la un credit bancar

 

Un bărbat din Botoşani a fost trimis în judecată de procurori fiind cercetat pentru înşelăciune. Practic, botoşăneanul, administrator al unei societăţi comerciale a achiziţionat mai multe bunuri de la două firme din Suceava pentru care a emis file CEC fără acoperire şi mai mult decât atât, şi-a cesionat părţile sociale dar şi o linie de credit unui bătrân din Hârlău.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani a dispus trimiterea în judecată a lui Apetrei Liviu Paul care în calitate de administrator al societăţii Lumy Company din Botoşani, în cursul lunii noiembrie 2009 în baza unei rezoluţii infracţionale a achiziţionat de la două societăţi din Suceava bere în valoare de aproape 37.000 de lei şi gumă de mestecat cu o valoare de aproximativ 9.500 de lei. „Pentru plata acestor mărfuri a emis un număr de opt file CEC cu date false postdatate ştiind că pentru valorificarea lor nu există şi nu va exista acoperirea necesară în cont în scopul de a obţine un folos material injust. Învinuitul a avut reprezentarea iminentă pagubelor ce urmau să fie înregistrate în patrimoniul părţilor vătămate prin cesionarea părţilor sociale ale societăţii înainte de scadenţa instrumentelor de plată unei persoane vădit insolvabile şi fără cunoştinţele necesare administrării unei societăţi comerciale”, a declarat procurorul Ciprian Mihai (foto dreapta), purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani. Practic persoana căreia botoşăneanul i-a cesionat părţile sociale din societate era un ieşean înaintat în vârstă din satul Maxut, oraşul Hârlău.
Mai mult, odată cu cesionarea părţilor sociale din firma administrată de botoşănean, procurorii au demarat o serie de cercetări privind împrejurările în care s-a efectuat actul de cesiune având în vedere că ieşeanul a preluat şi o linie de credit în valoare de aproape 85.000 de lei. „Dacă cesionarea părţilor sociale în scopul de a evita plata datoriilor către bugetul de stat nu este incriminată în legislaţia actuală, cesionarea părţilor sociale în scopul nerestituirii liniei de credit poate constitui un indiciu temeinic pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, inducerea în eroare cu prilejul executării contractului aferent liniei de creditare”, a mai spus Ciprian Mihai.