Bogdan Ota făcut cetăţean de onoare de primar&vice, cu lumea bună - FOTO&VIDEO

 

Titlul de cetăţean de onoare a oraşului i-a fost conferit pianistului şi compozitorului botoşănean Bogdan Ota în seara zilei de joi, 11 octombrie la lansarea albumului „Day of Wrath”, imediat după susţinerea concertului de excepţie de la Teatrul Mihai Eminescu.




În faţa sutelor de oameni prezenţi, au urcat pe scenă pentru a-i înmâna artistului diploma cu titlul de cetăţean de onoare, primarul Ovidiu Portariuc şi viceprimarul Viorel Iliuţă, cel din urmă dând citire Hotărârii de Consiliu Local adoptată de plenul municipal în şedinţa din 27 septembrie 2012. „Incontestabil, unul dintre cei mai celebri români la ora actuală este de origine botoşăneană şi se numeşte Bogdan Ota", au fost primele cuvinte ale viceprimarului care au stârnit ropote de aplauze în sală.


Bogdan Ota Botosani
Născut la 10 mai 1978, Bogdan Alin Ota a cochetat cu muzica încă din copilărie, începând să studieze pianul de la vârsta de 7 ani. Deşi iniţial părinţii săi vroiau să îl îndrepte către medicină, pentru o continuare a unei tradiţii în familie însă preferinţele fiului s-au îndreptat pentru muzică, absolvind Liceul de Artă Ştefan Luchian din Botoşani şi apoi Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi în anul 2003. S-a implicat în proiectul simfonic intitulat „Neuroleptica” promovând genul rock simfonic concertând în această formulă în Franţa şi în Spania. Conştient fiind de faptul că o înregistrare realizată într-un studio profesionist sub auspiciul unor specialişti în materie dă naştere unei muzici de calitate, a realizat un material demo într-un mare studio din Hamburg. CD-ul produs în Germania nu a avut succesul scontat, fiind refuzat de câteva case de discuri autohtone cărora le-a fost trimis.
Desfiinţarea în anul 2010 a trupei cu care concerta este unul din motivele care l-au determinat pe Bogdan Ota să părăsească România şi să plece în Norvegia cu speranţa unor câştiguri financiare mai mari. A urmat apoi o perioadă de muncă asiduă, nu neapărat în muzică şi atunci când se aştepta mai puţin s-a ivit participarea la concursul „Norway”s Got Talent”, unde a fost înscris de către şeful său. Piesa care i-a purtat noroc şi l-a dus pe locul doi al concursului se numeşte Repetance – Căinţa. Şi, cu părere de rău pentru păcatele pe care le facem în viaţă mesajul este cu siguranţă unul de apropiere faţă de forţa divină.
Şi botoşănenii au avut ocazia să îl aplaude pe Bogdan Ota în oraşul natal, fiecare concert organizat dovedindu-se a fi un succes. În ţară sau în străinătate, Bogdan Ota este nu numai artist ci şi un ambasador al locurilor de unde a pornit, transformând în realitate versul eminescian „La trecutu-ţi mare, mare viitor”. În completarea recunoaşterii talentului, valorii şi nu în ultimul rând a muncii care se ascunde în spatele omului Bogdan Ota, propunem Consiliului Local acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani
”, se arată în HCL adoptată de consilierii locali.
CITEŞTE:
 FOTO&VIDEO Bogdan Ota: Concert exploziv, sală în picioare, muzică la superlativ


Diploma de cetăţean de onoare i-a fost înmânată lui Bogdan Ota de primarul Ovidiu Portariuc care i-a adresat câteva cuvinte celui care va deveni „ambasador al culturii botoşănene”. „O să mă refer la cuvintele pe care le-a spus atunci când a deschis concertul dar şi cele pe care le-a spus când a închis această frumoasă seară. A spus la început că vrea într-adevăr ca ora exactă în cultură să se dea de la Botoşani şi cred că poate să facă acest lucru şi va avea toată susţinerea noastră şi în acest sens avem un proiect pe care îl pregătim în curând Botoşani, capitala europeană culturală 2020 şi e bine să începem din timp acest proiect. Şi de asemenea în acest sens vreau să îi mulţumesc că a acceptat în urmă cu puţin timp să facă parte dintr-o echipă de tineri talentaţi, Bogdan fiind cap de afiş într-un turneu pe care vrem să îl începem, numit Ambasadorii Botoşaniului, în aproximativ o lună de zile”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc. Prima oprire va fi la Centrul Cultural româno-austriac din Viena unde cinci tineri botoşăneni  în frunte cu Bogdan Ota vor încerca să demonstreze ce are Botoşaniul mai bun, turneul fiind continuat în Anglia, Germania sau alte state. „Bine ai revenit acasă Bogdan şi în numele cetăţenilor din Botoşani îţi înmânez titlul de cetăţean de onoare”, a încheiat primarul Ovidiu Portariuc.
CITEŞTE:
Mondenitatea anului : oficialii judeţului şi oamenii de afaceri şi-au scos nevestele pe covor roşu cu şampanie şi hostess pentru Bogdan Ota – GALERIE FOTO