Blog
Lăsați-vă! Lăsați-ne! Un șut năprasnic într-un oraș, o jignire pentru tot ceea ce înseamnă Botoșani

Shaquill Montell Sno, Yacouba Sylla, Franco Gabriel Mussis, Elad Shahaf, Sekou Camara, Antoni Valeri Ivanov... Sunt convins că majoritatea botoșănenilor n-au idee cine sunt oamenii ăștia, așa că zic mai întâi să îi aducem la zi: sunt jucători de fotbal (fotbaliști sunt ăia care chiar știu ce-i cu sportul ăsta) la Asociația Fotbal Club Botoșani. 

La FC Botoșani bat inimi din Mali și Guineea


Veniți de prin toate colțurile lumii, sunt convins că nu au auzit de orașul nostru până ce un impresar nu le-a intermediat transferul în mirificul nord al Moldovei. 


Primii cinci au fost titulari, ultimul a intrat după pauză în Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – FC Botoșani 7 – 0, meciul catastrofă care a băgat echipa în cărțile de istorie ale fotbalului românesc


Este cea mai drastică înfrângere suferită de FC Botoșani de la promovarea pe prima scenă fotbalistică, cea mai mare diferență de scor din actualul sezon de SuperLigă și sunt convins că mai sunt și alte recorduri. 


Adăugați-le băieților ăștia veniți de prin Mali, Guineea și alte țări dintr-astea conduse cu mitraliera în mână niște pensionari români, bărbați în toată firea care ar fi trebuit să se lase de mulți ani de acest sport, dar care se mai chinuie și ne chinuie fiindcă nimeni în lumea asta nu i-ar mai plăti cu 3.000 – 4.000 de euro pe lună. Plus una bucată decar, aproape o blasfemie pentru un număr purtat de-a lungul timpului de Dobrin, Hagi, Mutu. Rămâne doar un băiețas mai răsărit pe care patronul i-l tot propune celui mai vestit oier din România, poate-poate îi mai vinde ceva și cam asta este echipa. 

 

Uneori mai trebuie schimbată și tactica managerială. Sau eventual băgați niște bani 


Adăugați niște profitori care n-au avut în viața lor treabă cu fotbalul, dar care sug cât pot de pe la și de pe lângă echipă și cam acesta este, în linii mari, FC Botoșani la ora actuală.


Acest 7 - 0 (în care portarul nostru a apărat două lovituri de la 11 metri și a fost practic cel mai bun botoșănean de pe teren) nu este însă întâmplător, nu este venit de nicăieri. 


Tactica aceasta aplicată de atâta vreme cu, ”vindem tot ce putem și aducem no-name – uri pe care să îi învățăm fotbal și să îi vindem, plus câțiva pensionari ca într-o stațiune ca să își refacă aici cariera muribundă”, nu putea merge la nesfârșit. 


Dacă tot scoți vin dintr-un butoi și torni în loc apă nu înseamnă că apa se transformă cu timpul în vin.

 

Fotbalul la Botoșani, dans pe ritm de machedon


Din echipa aflată în topul celor cu cei mai mulți spectatori la meciurile de acasă am ajuns în coada clasamentului din SuperLigă. Este un lucru elocvent pentru faptul că ceva este defect la FC Botoșani. Și nu de azi, de ieri. 


Suporterului poți să îi spui o mulțime de povești despre marketing, economie, șoimani și altele asemenea, dar el nu poate uita de dansul din partidele cu FCSB-ul (inutil să vă mai spunem că i-am bătut o singură dată în 10 ani) schimbat brusc în acel ”pe viață și pe moarte” din meciurile cu CFR Cluj și Universitatea Craiova. Sigur, nici Neluț Varga și nici Mihai Rotaru nu au băgat în FC Botoșani milioanele de euro pe care le-a turnat Becali, practic cel mai mare investitor al clubului după Elsaco și Primăria Botoșani, așa că nu pot avea pretenții la un tratament similar celui aplicat ”Latifundiarului din Pipera”. 

 

Șut în buget 


Rușinea epocală de sâmbătă cu Sepsi (în care, ce ironie, a marcat inclusiv Golofca, un fotbalist pe care clubul a reușit performanța de a-l vinde și la FCSB și la CFR Cluj) nu este doar a acelor jucători, este a unui întreg oraș care an de an din taxele și impozitele plătite de botoșăneni contribuie la bugetul clubului.

 

Sigur, în raport cu 4-5 milioane de euro, cât are nevoie FC Botoșani pentru un sezon, cele 160.000 – 170.000 de euro vărsate anual de Primărie în conturile clubului reprezintă puțin. Dar înmulțiți această sumă cu cei 19 ani de când municipalitatea ajută clubul și vedeți că ies vreo 3 milioane de euro. Plus nocturna, plus sistemul de încălzire al gazonului, plus altele și altele. 

 

Ne-am mai luat o povară 


Ceea ce s-a întâmplat cu Sepsi este o jignire pentru tot ceea ce înseamnă Botoșani. Shaquill Montell Sno, Yacouba Sylla, Franco Gabriel Mussis, Elad Shahaf, Sekou Camara, Antoni Valeri Ivanov vor pleca de aici, unii poate după această partidă (chiar ar fi de recomandat să ne lase și să se lase), dar noi vom rămâne aici și, pe lângă ”moldoveni împuțiți”, ”violatori de babe”, ”bețivi” și alte ”epitete” cu care suntem ”gratulați” de atâția ani de unii români verzi de-ai noștri, va trebui să ducem și povara acestei catastrofe de rezultat, cum n-a mai fost altul. 

 

Urmărește-ne și pe Google News

Fundașul vândut pe bani grei de FC Botoșani, trântit la FCSB: Spun de câteva luni că nu e fotbalist
Prietenia Botoșani – FCSB stricată după ce Becali vrea să ia gratis cel mai titrat jucător!? Iftime a izbucnit: Vorbește becalismul 


 

Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Iftimie și-a găsit proștii în primărie care îl finanțează. Mult, putin nici nu contează. Se folosește discreționar de bunurile publice. Când vinde un jucător nu dă un leu municipalității. Să-și finanțeze singur echipa, să plăteasca chirie serioasă pe teren sau să-și construiască propriul teren. Când preocuparea ta principală este să speli banii, cum să te mai intereseze sportul, speranțele suporterilor care chiar cred în echipa pe care o considera (și) a lor.
24 aprilie 2023, 01:51
argument bun in text. astea sunt soluții improvizate să aduci ce jucători poti, mercenari de prin africa.ideea e să faci școală de talente, să crești tu generații din Botoșani. pe termen lung va ieși și mai ieftin. Așa a făcut Hagi la Viitorul, a crescut de la zero oameni nu a mers la shopping in Africa.
30 martie 2023, 09:34
Felicitări pentru comentariu,Remm!Dacă aș fi în locul lui Iftimie,te-aș coopta în manageriatul echipei.
18 septembrie 2022, 16:46
Putem vorbi și de patos în articol, dar ce altă abordare ar fi fost mai adecvată după o așa umilință? Acești băieți din cadrul lotului vor pleca mai devreme sau mai târziu, dar rezultatul va menține Botoșaniul în statisticile cu recorduri negative ale sportului românesc pentru mulți ani de acum înainte. Hai să privim spre momente similare din trecut: Cristi Popovici, pentru o serie de rezultate negative, cu un lot care rămăsese același din liga a 2-a, a fost dat afară, cu toate că înfrângerile au fost, în mare parte, la limită; Leo Grozavu a plecat după un început mai modest de sezon, mai degrabă cu numeroase scoruri de egalitate decât înfrângeri și - necondamnabil, totuși - după ce a fost eliminat din preliminariile Europa League de Legia Varșovia; Costel Enache, la fel, a părăsit clubul într-un punct în care nu mai apăreau victorii și prestațiile echipei erau modeste. Chiar și așa, domnul Iftime apărea în acele perioade cu declarații incisive care transformau concretul în ceva mult mai alarmant. Acum, însă, tăcere: nu mai e pe nicăieri! Da, au mai fost înfrângeri greu digerabile cu CFR Cluj, cu Pandurii Tg. Jiu, însă erau și primii ani ai clubului în prima ligă și vorbim totuși de perioade în care echipa înregistra și rezultate pozitive, iar respectivele eșecuri au fost, totuși, doar niște evenimente nefericite. Lotul actual este unul îmbătrânit, din punctul meu de vedere Sylla, Mussis, Sno, Ivanov sau Boli nu prea mai au nimic de demonstrat, așa cum am menționat și în alte comentarii pe acest site, aceștia au depășit de multă vreme vârsta afirmării fotbalistice și nu ar putea atrage atenția vreunui club mai prosper. Șeroni, Patache și Mihai Roman sunt la final de carieră. Mailat și Camara glumeau și împrăștiau zâmbete prin tribunele stadionului din Sf. Gheorghe în a doua repriză, când coechipierii lor erau călcați în picioare, în timp ce Matheus îl sfidează pe Teja de oricâte ori are ocazia. Shahaf e mult sub nivelul lui Florescu, iar Petkovski n-a arătat nimic într-un an și ceva și e de neînțeles ce mai caută în lot dacă Tisdell, care s-a mișcat mult mai bine, a fost dat afară. Perianu, la ce greșeli de poziționare face, nu știu de ce ar merita mai mult să joace decât un tânăr adus din academia clubului. Teja nu are viziune, a ratat complet campania de transferuri și a umplut lotul cu băiețași de care s-au descotorosit o sumedenie de echipe la care nu au demonstrat absolut nimic; a pierdut și vestiarul deja, dovadă comportamentul lui Matheus de la jocul cu UTA sau atitudinea de desfătare a celor înlocuiți la pauză în jocul de ieri; nu are un sistem de joc, nici măcar inspirație - să joci cu Țigănașu și Sylla în centrul apărării chiar arată numeroase lacune la nivel tactic. Cum Boli e mereu accidentat, de ce l-au mai adus totuși pe Rijad Sadiku dacă nici în așa situații nu joacă? Sepsi este o echipă vulnerabilă, au avut multe greșeli de așezare la rândul lor, iar o echipă responsabilă ar fi profitat de minusurile covăsnenilor. Deși nu sunt fanul său, să ne uităm la cum și-a motivat Flavius Stoican jucătorii de la Mioveni în a doua repriză a meciului cu Rapid. Să comparăm cum a jucat Mioveniul preț de o repriză în 10 oameni și cum a făcut-o FC Botoșani. Și ca să vedem și mai clar cât de neinspirată a fost aducerea lui Teja, comparați rezultatele și prestațiile Iașului din mandatul lui Teja cu cele din perioada în care Stoican i-a antrenat și vă veți da seama unde suntem. În iarnă trebuie făcută o reconstrucție serioasă. Dar pentru asta este nevoie și de un antrenor pregătit și inspirat. Dacă aș fi domnul Iftime, m-aș orienta către Leo Grozavu sau, de ce nu, către Marius Croitoru. Cum terenul de fotbal nu e amfiteatru, într-un astfel de context este nevoie de o mână de fier, de o figură autoritară, altfel băieții se vor amuza în tihnă prin tribune în timp ce-și admiră colegii apatici cum devin niște veritabile jaloane pentru adversari.
18 septembrie 2022, 15:15
Problema cea mai mare la echipa este linia de mijloc Sylla ce are doar viteza intai, el shahaf ce n-ar avea loc nici in liga a 3-a, ivanov ce se ascunde de minge, Perianu care paseaza doar la adversar, Tarcoveanu care pare a avea o mare lehamete, Mussis ce stie totusi ceva fotbal dar nu are cu cine.Plus un patron indragostit de euro.
18 septembrie 2022, 14:24
Prea mult patos, Sergiu. Da, FC Botoșani nu joacă mai nimic sub conducerea lui Teja, dar perioade din astea au mai fost și în timpul altor antrenori. Lucrurile s-au redresat. Prea te-ai obișnuit cu Botoșaniul pe locuri de play-off. Nu mai anunța apocalipsa. În urmă cu câțiva ani, după plecarea lui Șfaițer, o și dădeai pe FC Botoșani în Liga a 2-a. Am văzut cu toții că lucrurile au mers bine și fără Șfaiter. https://www.botosaneanul.ro/blog/fotbal-lapte-sau-apometre-ne-vedem-in-liga-2/
18 septembrie 2022, 11:32
Felicitări! Numele celui care a permis asta : iftimie!
18 septembrie 2022, 08:53
FELICITĂRI!AM CITIT ȘI RECITIT DE VREO 3 ORI.OBIECTIV ȘI FOARTE DUREROS DE ADEVARAT.FELICITĂRI PENTRU ARTICOL.
18 septembrie 2022, 08:27
Ai dreptate suferim!! Teja demisia! Este inadmisibil cum schimba posturile și tactica jucătorilor!
18 septembrie 2022, 00:26
Sondaj
Credeți că se salvează FC Botoșani de la retrogradare?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din păcate, observ că Partidul Național Liberal a luat altă cale și anume calea slugarnică devenind anexa pesedeului… Am atras atenția în mai multe rânduri despre calea greșită aleasă de peneliști, am reacționat în ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
11.6 o C
Dorohoi
11.6 o C
Bucecea
11.0 o C
Darabani
11.3 o C
Saveni
12.1 o C
Ştefăneşti
12.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.