Bijuterie la Pomârla : Stadion cu scaune din Italia şi vestiare cu etaj - GALERIE FOTO

 

La Pomârla sunt în plină desfăşurare lucrările la ceea ce va deveni probabil cea mai modernă arenă din mediul rural botoşănean. Chiar lângă Primărie este în curs de amenajare un stadion cu 1.000 de locuri.

Acesta este construit pe fostul teren de fotbal al localităţii, însă deja mai nimic nu mai seamănă cu ce a fost odată acolo. Întrucât suprafaţa de joc era înclinată s-au dislocat 30.000 de metri cubi de pământ pentru a o aduce la nivelul corespunzător. Ea va avea 115X68 metri, va fi prevăzută cu sistem de irigaţie subteran şi pistă de atletism. Spectatorii vor avea la dispoziţie 1.000 de locuri în două tribune, una fiind deja ridicată. Acestea vor fi unite printr-o clădire cu etaj în care la parter s-au amenajat deja vestiar, cu centrale, duşuri şi toate celelalte necesare, iar deasupra au început lucrăriule la o sală de gimnastică. Întreaga investiţie se ridica la 700.000 de lei, din care 500.000 de lei reprezintă constribuţia Guvernului, iar restul cea a comunităţii locale.
Vrea să organizeze competiţii naţionale
Aceasta va fi completată cu o donaţie din Italia, existând promisiuni de la o asociaţie privind furnizarea unor scaune de la un stadion din peninsulă. „Este o bază sportivă multifuncţională. Nu Nord Star Pomârla va fi unic beneficiar, cei 500 de copii de la Liceul Anastasei Başotă vor fi principalii beneficiari. După terminarea lucrărilor am ca obiectiv organizarea de competiţii naţionale. Dacă ai condiţii omeneşti poţi să orgnizeze orice”, ne-a declarat Dumitru Chelariu, primarul de Pomârla. Chiar şi acesta va fi unul dintre beneficiari deoarece, fost fotbalist de liga a doua şi a treia, încă evoluează pentru echipa locală. Primarul a ţinut să precizeze că proiectul a fost demarat înaintea declanşării crizei economice, însă finanţarea a venit mult mai târziu, astfel încât nu se poate vorbi de utilizarea banilor pentru salarii la o asemenea investiţie, dat fiind faptul că la instituţie există întârzieri cu plata lefurilor.
Sergiu BĂLĂŞCĂU