Beneficiile laptelui praf pentru toată familia

(P) Cum se produce laptele praf?

 

Unele dintre beneficiile laptelui praf au legătură tocmai cu procesul de producție al acestuia. Laptele praf se obține prin deshidratarea laptelui natural integral, total sau parțial degresat, astfel că se numește lapte total deshidratat atunci când conținutul de apă este egal sau mai mic de 5% din greutatea sa totală finală.

 

Se obține lapte praf din lapte natural pentru a ne asigura că nutrienții, calciul și proteinele din lapte sunt mai bine conservate.

 

În plus, trebuie remarcat faptul că laptele praf face diferența față de restul, datorită faptului că este:

 

- 100% degresat
- Potrivit pentru celiaci.
- Fără zahăr.

 

 

Care este diferența dintre lapte praf și laptele lichid?

 

 

Principala diferență constă în depozitarea acestuia. Laptele praf este o alegere populară pentru automatele de băuturi calde datorită duratei sale lungi de depozitare și ușurinței de stocare. Acesta este produs prin îndepărtarea apei din laptele proaspăt, rezultând un produs rece și uscat care poate fi depozitat pentru perioade lungi de timp fără refrigerare. În timp ce laptele praf poate fi păstrat în condiții perfecte timp de luni de zile, laptele lichid își păstrează substanțele nutritive doar aproximativ 7 zile.

 

 

Beneficiile laptelui praf



Pentru că este concentrat, are un conținut ridicat de aminoacizi, vitamine și minerale. Potrivit US Dairy Export Council, unul dintre beneficiile laptelui praf este că este o sursă importantă de proteine datorită conținutului de zer.

 

De aceea, laptele praf, fiind un aliment provenit din lapte, are toate aceste caracteristici, dar și următoarele beneficii caracteristice laptelui praf, conform U.S. Dairy Export Council:

 

- Este o sursă de vitamine și minerale solubile, cum ar fi calciul, fosforul și magneziul, și poate fi folosit pentru a îmbogăți o mare varietate de produse.
- Conține aminoacizi esențiali.
- Păstrează multe dintre proprietățile nutriționale ale sursei sale originale de lapte.

 

 

Pentru întărirea metabolismului întregii familii



Beneficiile laptelui praf pentru familie constau în diferite aspecte pentru a fi mereu puternici și plini de energie. Potrivit U.S. Dairy Export Council, laptele praf conține galactoză, care susține dezvoltarea normală a creierului, ajută flora intestinală și ajută la absorbția calciului. Calciul este esențial pentru sistemul nervos, contracția musculară, ritmul cardiac, coagularea sângelui, producția de energie și menținerea funcției imunitare.

 

Laptele praf și produsele lactate sunt surse importante de minerale principale, în special calciu, fosfor, magneziu, potasiu și oligoelemente, cum ar fi zincul.

 

De aceea, laptele praf este o sursă de energie pentru întreaga familie datorită conținutului de grăsimi din lapte, acizi grași esențiali, vitamine liposolubile și alte câteva componente benefice pentru sănătatea oaselor. În plus, conține vitamine esențiale pentru creștere, cum ar fi vitaminele A, D, E și K, care au următoarele beneficii specifice:

 

- Vitamina A joacă un rol important în vedere, diferențierea celulară, creșterea, reproducerea și imunocompetența.
- Vitamina D ajută la absorbția intestinală a calciului și a fosforului și la menținerea unui schelet sănătos pe tot parcursul vieții.
- Vitamina E este un antioxidant care protejează și menține membranele celulare și ajută, de asemenea, la stimularea răspunsului imunitar.
- Vitamina K este necesară pentru coagularea sângelui și contribuie, de asemenea, la protejarea sănătății oaselor.

 

 

La ce se folosește laptele praf?



Laptele praf este utilizat în diferite tipuri de alimente, în scopuri diferite, cum ar fi producția de produse de panificație, pentru băuturi, produse lactate, produse nutriționale, în carne, gustări și condimente.

 

Potrivit Consiliului de export al produselor lactate din SUA, produsele lactate îmbunătățesc senzația de gust în gură, au un conținut mai mic de grăsimi, ajută la menținerea proprietăților de spumă și reprezintă o bună sursă naturală de vitamine solubile. Pe scurt, oferă nutriție și aromă.

 

Pe de altă parte, atunci când pulberile de lapte sunt folosite pentru produse nutritive, acestea cresc valoarea nutritivă, îmbogățindu-se cu vitamine și minerale.

 

Laptele praf poate fi folosit ca ingredient pentru a îmbogăți alimentele, întrucât conține nutrienții necesari pentru a hrăni întreaga familie și este îmbogățit cu fier, calciu și vitamina C.

 

Motivați-vă copilul și însoțiți-i creșterea cu o dietă completă, care conține toate substanțele nutritive, vitaminele și mineralele de care are nevoie în cele mai importante etape ale creșterii sale pe viață.

 

Oferiți-i toată forța de care are nevoie în fiecare zi, pentru a lupta împotriva oboselii și a stării de moleșeală și umpleți-l cu energia necesară pentru a crește puternic, sănătos și pregătit să cucerească lumea cu lapte praf, pentru a-i alimenta visele!