Bătaie pe conducerea muribundei Apa Grup, un consilier încearcă să ia şefia în instanţă

 

Datoriile de circa 15 milioane de euro pe care le are fostul furnizor judeţean de apă, precum şi faptul că a rămas fără principalul obiect de activitate nu înseamnă că SC Apa Grup SA duce lipsă de oameni dornici să o conducă. Un consilier judeţean a contestat în instanţă hotărîrea Adunării Generale a Acţionarilor prin care s-a numit noul director general al societăţii.

apa grup

Şedinţa a avut loc pe 5 noiembrie şi pentru această funcţie au candidat Stelian Dumitrescu, fostul director de exploatare şi consilierul judeţean PNL Petru Nechita. Primul a cîştigat disputa cu 4 la 3, în condiţiile în care au lipsit însă doi membri AGA, iar celor prezenţi nu li s-a permis să voteze şi în locul acestora în baza unor mandate verbale. Considerînd nelegal modul în care s-a desemnat directorul, alesul liberal a deschis o acţiune în instanţă.Nechita„Numirea în sine nu a fost legală, dar nu mai contează. De moment ce a intrat în faliment… salut. Odată ce ai intrat în insolvenţă administratorul dispare, administrator devine cel special care este lichidator judiciar, deci automat funcţia aceea dispare”, ne-a declarat Petru Nechita (foto dreapta).
Procesul ar fi tardiv

Potrivit acestuia, SC Apa Grup SA a intrat între timp, de la şedinţa AGA menţionată, în insolvenţă, iar Tribunalul Botoşani l-a numit deja pe Constantin Dascălu în funcţia de administrator judiciar, ceea ce înseamnă că societatea nu va mai avea director general. Cum în procesul pe care Nechita l-a deschis pentru postul de director general primul termen este abia la anul, el consideră că respectivul litigiu devine tardiv. Totuşi, experienţa similară de la SC Termica SA arată că deţinerea funcţiei de director general în momentul intrării în insolvenţă reprezintă un atu principal în a rămîne la societate în postura de administrator special, Florin Sandu căpătînd această funcţie tocmai din postura de fost şef al unităţii Consiliului Local.