Băieții de la Elena Doamna care-au devenit bărbați, sprijiniți și în carieră 

În 2015, pe opt octombrie câteva zeci de băieți abandonați de familii, își luau rămas bun de la centrul în care și-au petrecut o parte din anii copilăriei, Elena Doamna, care ulterior s-a și închis. 

 

Au plecat la Dorohoi unde s-au împărțit în apartamente și au început să trăiască aproape ca în familiile normale. 

 

Le-a plăcut acolo. 

 

Unii au absolvit examenul de bacalaureat și au ajusn studenți, alții au ieșit din sistem și și-au găsit un loc de muncă. 

”O parte dintre ei au împlinit vârsta de 18 ani, avem doi studenți dintre ei, o parte au plecat, și-au găsit un loc de muncă iar ceilalți s-au integrat chiar foarte bine în mediul de acolo, din apartamente, din oraș. Este altceva, de asta ne dorim să închidem toate aceste centre de tip clasic”,
Dan Șlincu, director executiv DGASPC 

Găsesc mereu sprijin la funcționarii statului de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) care mențin legătura cu ei, chiar și când băieții devin bărbați. 

 

În cazul copiilor care nu promovează de exemplu examenele naționale pentru a continua o formă de școlarizare, instituția îi menține încă doi ani de zile în sistem, pentru a identifica modalități prin care acești tineri să pornească în viață pe propriile picioare. 

„Identificăm soluții pentru a rămâne. Avem încheiate protocoale la nivel de Direcție cu diferite fundații, chiar și de la București și tinerii își găsesc un loc de muncă, îi sprijină”,
Dan Șlincu, director executiv DGASPC 

Fostul centru Elena Doamna se află în plin proces de lucrări pentru a fi recompartimentat și transformat în locuințe pentru medici.