Avariile ”uitate” din oraș rezolvate cu Poliția

Un alt aspect ce a fost clarificat pri noul regulament ce reglementează modul în care se vor efectua spargeri de străzi în municipiu, îi vizează pe cei care intervin la avarii. De orice fel.

 

Printre cei care vor fi anunțați de producerea unei avarii în oraș sunt mai nou și polițiștii locali.

 

„În momentul în care va apărea o avarie, dlor trebuie să anunțe în 2 ore reprezentanții Direcției Edilitare iar dacă avaria apare pe timpul nopții sau în weekend, în afara orelor de program, trebuie să anunțe ofițerul de serviciu de la Primărie și Poliția Locală. Toate avariile vor fi mult mai bine monitorizate. Încercăm să preîntâmpinăm aceste situații din partea unor cetățeni care se plâng că, curge apa de două săptămâni și nimeni nu face nimic”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Iar dacă pe o anumită stradă sau pe un trotuar se intervine și carosabilul nu este adus la starea inițială, constructorii sunt pasibili de amenzi.

 

„În momentul în care este o avarie, carosabilul trebuie adus la starea inițială. Practic, dacă este o stradă asfaltată, în maximum două săptămâni trebuie să asfalteze. Nu vor mai sta, dacă depășesc se iau măsuri cu Poliția Locală”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani

 

O altă regulă privește străzile care au fost reabilitate prin fonduri europene și care sunt în garanție. În cazul în care se intervine pentru a se introduce o rețea nouă de utilități, pe o lungime de câteva sute de metri, constructorul respectiv va fi obligat să asfalteze întreaga bandă de circulație și nu numai șanțul.