Autorecenzare masivă în satele din Botoșani: Directorul de la Statistică, mulțumiri adresate în ședință

Peste 30.000 de botoșăneni s-au autorecenzat până joi dimineață.

 

Directorul Direcției Județene de Statistică, Valentin Popa, a prezentat în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural datele actualizate.

 

În mediul rural s-au autorecenzat 20.000 de botoșăneni.

„La interogarea de azi dimineață de la ora 7:00, în județul Botoșani erau completate peste 30.000 de chestionare, undeva la 11.000 au fost completate în mediul urban și aproximativ 20.000 în mediul rural”,

Valentin Popa, director Direcția de Stastistică.

 

 

Directorul Valentin Popa a ținut să adreseze mulțumiri reprezentanților Instituției Prefectului.

„Județul Botoșani se află pe locul 11 ca număr de chestionare completate. Dintre acestea, aproximativ 5.000 au fost chestionare completate fără a beneficia de asistență. Dacă ne raportăm la numărul de chestionare completate și populație, ne aflăm pe locul întâi. Vreau să adresez mulțumiri Instituției Prefectului pentru că am beneficiat de tot suportul”,

Valentin Popa, director Direcția de Stastistică.

 

Autorecenzarea se realizează parcurgând următorii pași:

  • Completarea formularului de pre-înregistrare de pe site-ul www.recensamantromania.ro;
  • Completarea chestionarelor aferente fiecărei persoane din gospodărie și transmiterea acestora. Persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa de email indicată, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ precum şi unul pentru locuinţa ce reprezintă reşedinţa obişnuită; la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul ,,Finalizare” iar chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.

 

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor se desfăşoară în două etape.

 

Prima, cuprinsă între 14 martie şi 15 mai, presupune autorecenzarea cetăţenilor- români sau străini, dar cu reşedinţa obişnuită în România, precum şi autorecenzarea asistată, proces prin care românii care nu deţin dispozitive de tip computer, tabletă sau smartphone sau nu deţin cunoştinţele necesare, pot fi sprijiniţi să se autorecenzeze de un recenzor aflat într-un punct fix.

 

În judeţul Botoşani funcționează 160 de posturi fixe de la instituții publice la piețe.