Au trecut cumpăna: Externalizarea interzisă la Nova Apaserv

 

Măsura mult anunţată de preşedintele Florin Ţurcanu cu privire la externalizarea aproape a tuturor serviciilor din cadrul societăţii Nova Apaserv nu mai poate fi dusă la îndeplinire. Cel puţin asta este concluzia la care a ajuns administratorul public al judeţului care a preluat problematica de la apă.

Radu Judele a declarat că a făcut o analiză cu privire la avantaje şi dezavantaje în cazul externalizării dar şi modul în care poate fi aplicată această măsură şi a ajuns la concluzia că societatea va funcţiona în forma actuală.
„Am analizat situația privind externalizările și nu vom merge mai departe cu ceea ce s-a discutat în ultima vreme, cu externalizarea serviciului comercial și a altor servicii, din cauza faptului că nu putem modifica organigrama și statul de funcții al societății atâta timp cât avem absorbție de fonduri europene”, a declarat Radu Judele, administratorul public al judeţului.
Aceste riscuri ar fi reieşit dintr-un studiu efectuat la nivel de societate şi din care ar fi reieşit că Nova Apaserv ar putea pierde finanţarea europeană în cazul în care ar încredinţa o serie de servicii principale unor operatori economici privaţi.
De asta a fost nevoie de un studiu ca să ne spună dacă e legal sau nu e legal și concluzia este că riscăm să pierdem finanțarea de 100 de milioane de euro dacă facem externalizare. Serviciul juridic nu face parte din activitatea principală a societății dar citirea, încasarea, intervenții acestea sunt obiectul principal al societății”, a mai explicat Judele. 
CITEŞTE:
 Judele îneacă asociaţiile de proprietari: contracte obligatorii la apă
[[banner]]