ATENȚIE: Nunțile, botezurile și alte petreceri sunt interzise chiar și acasă, nu doar la restaurante

Sunt interzise toate petrecerile private, indiferent de locul unde se petrec.

 

Toate evenimentele private, adică nunţile, botezurile sau alte petreceri, sunt interzise din data de 15 octombrie 2020 pe teritoriul României, indiferent dacă au loc în spaţii deschise sau închise, potrivit unei hotărâri luate de Guvern ca urmare a numărului ridicat de infectări cu COVID-19.

 

Aceste interdicţii se aplică şi evenimentelor care au loc în curţile caselor sau în cadrul pensiunilor turistice, aşa cum reiese dintr-un comunicat al Poliţiei Române.

 

 

Polițiștii au descins în curțile caselor

 

Hotărârea de Guvern nr. 856/2020, publicată pe 14 octombrie în Monitorul Oficial, precizează că evenimentele private organizate în spaţii închise sau deschise în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele sau săli/corturi de evenimente sunt interzise.

 

„Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente; se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente”, prevede actul normativ.

 

Dacă în HG nu se specifica clar faptul că sunt interzise toate petrecerile private, indiferent de locul unde se petrec, acţiunea Poliţiei Române din weekendul 17-18 octombrie, în care au fost date amenzi şi au fost închise petrecerile care au avut loc în curţile caselor sau la pensiuni, clarifică acest lucru, scrie Avocatnet.ro.

 

 

Doar ceremonii religioase

 

Totuşi, ceremoniile religioase de nuntă sau botez se pot oficializa în continuare, în limita participării a maximum 16 persoane, distanţate fizic.

 

“Este o decizie care interzice evenimentele private și în spațiile deschise și în spațiile închise, pentru că este foarte greu să se respecte regulile în aceste evenimente, în general. (…) Lumea nu poartă mască, pentru că așa e natura evenimentului, se ia masa, s-a mai dansat sau a mai fost contact direct între oameni și ăsta devine un loc unde se răspândește virusul. (…) Soluția cea mai bună de protecție la acest moment și necesară este oprirea evenimentelor, pentru că sunt un loc de transmitere, acest lucru nimeni nu poate să îl nege. Dacă situația se îmbunătățește, se poate reveni asupra acestui lucru", a declarat marţi seară Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Regulile impuse în hotărârea Guvernului citată mai sus sunt valabile până la o nouă decizie în privinţa organizării de evenimente private. Adică, cel puțin până la 13 noiembrie 2020, cât mai ține starea de alertă.

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store