Ăsta e loc de muncă? – GALERIE FOTO condiţiile comuniste de muncă unde un om şi-a pierdut viaţa

Pare să semene prea puţin cu un loc de muncă, asta s-ar putea spune despre măcar o parte a firmei unde luni la amiază Costache Andrei, un muncitor de 59 de ani, şi-a pierdut viaţa. Peisajul este unul sinistru şi pare desprins din „epoca de aur”.

 

Peste UPSS, adică SC Utilaje, Piese de Schimb şi Servicii SA, aproape un sfert de veac de la revoluţie pare să fi trecut degeaba. Aceleaşi utilaje vechi, aceiaşi oameni murdari din cap până în picioare, aceleaşi figuri înnegrite. Tabloul de un comunism feroce pare mai degrabă un platou minunat pentru un film de genul „Amintiri din Epoca de aur” decât o parte a industriei din anul de graţie 2014. Utilajele oxidate, betonul spart, aleea plină de rugină şi Cimitirul Eternitatea aflat la doar câţiva metri completează aspectul sumbru al zonei.
Aici muncea de un deceniu Costache Andrei şi de aici a plecat spre o lume mai bună. A făcut-o într-o maşină de la Medicina legală, care pe la ora 15:00 l-a scos pentru ultima oară pe poarta fabricii.
CITEŞTE ŞI:
 Povestea tragediei de la UPSS: Bila care l-a strivit pe muncitor avea 1,2 tone
SC UPSS SA este controlată de controversatul om de afaceri gălăţean Cătălin Chelu. În octombrie 2012, DIICOT procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus începerea urmăririi penale faţă de Călin Cătălin Chelu, Cezar Rimar, Doina Lilioara Rimar şi Gabriel Constantinescu, din municipiul Galaţi, precum şi faţă de alte 12 persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere, constituire a unui grup infracţional organizat, utilizare de informaţii privilegiate, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălarea banilor.
[[galerie-foto]]
CITEŞTE ŞI:
 Milionar cu afaceri în Botoşani – dosar de proporţii la DIICOT cu 168 firme şi ONG-uri